• Головна
  • Відключення світла в Україні: які області вже розробили графіки
16:35, 3 вересня 2023 р.

Відключення світла в Україні: які області вже розробили графіки

Відключення світла в Україні: які області вже розробили графіки

В деяких областях України місцева влада вже почала розробляли графіки відключення світла для побутових споживачів. Ведуться у дію вони у разі дефіциту генерації енергії.

Редакція 056 розкаже, що відомо про відключення світла у регіонах станом на зараз. 

Зазначимо, що наразі графіки відключень світла розробили в Хмельницький, Івано-Франківській, Львівській, Вінницькій та Полтавській областях. 

Хмельницька область 

На Хмельниччині енергетики ремонтують й обслуговують обладнання, трансформаторні підстанції і розподільчі пункти. Мешканців регіону попереджають про можливі погодинні відключення світла. Зараз триває розроблення графіків, розповів "Суспільному" технічний директор "Хмельницькобленерго" Олексій Філіпчук.

Графіки погодинних відключень повернуться. Як тільки графіки сформують і погодять, то оприлюднять на офіційному сайті "Хмельницькобленерго". Вони будуть містити шість черг.

Івано-Франківська область  

Графік відключень електроенергії на випадок обстрілів інфраструктури розробили на Івано-Франківщині. Також фахівці розробляють план оперативного відновлення пошкоджених електричних мереж, повідомили у "Прикарпаттяобленерго".

Зазначається, що на Прикарпатті будуть введені шість черг графіків погодинних вимкнень. Вони погоджені з ОВА. Про їхнє застосування повідомлять заздалегідь.

Вінницька область

Графіки відключень розробили також на Вінниччині. Компанія "Вінницяобленерго" повідомила, що їх запровадять у разі дефіциту генерації чи аварійних ситуацій. Споживачів також попередили, що світло можуть відключати для запобігання порушенню режиму роботи об'єднаної енергосистеми України.

Щодо тривалості знеструмлення, то їх періодичність може коливатись від двох до чотирьох годин з подаванням електроенергії від чотирьох до двох годин відповідно.

Полтавська область

Голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін повідомив: у разі дефіциту електроенергії, у регіоні може бути шість черг відключення світла. Втім, яким може бути розклад, стане відомо лише після початку опалювального сезону.

"Розроблено графіки відключень електроенергії, розраховані на шість черг. І графіки обмеження для промислових споживачів. До роботи готові 12 модульних котелень. Робота триває. Ворогу не вдасться зламати нас!" – попередив Лунін.

Львівська область

Від 1 жовтня в обласному центрі також буде запроваджено графіки відключення світла.

За словами речниці "Львівобленерго" Галини Петрушки, що компанія проводить інформування споживачів про приналежність до груп у графіках відключень. Інформування громадян здійснюється відповідно до наказу Міненергетики від 14 лютого 2022 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...