• Головна
  • Масована ракетно-дронова атака по Україні: наслідки та результати роботи ППО
10:30, 30 серпня 2023 р.

Масована ракетно-дронова атака по Україні: наслідки та результати роботи ППО

Масована ракетно-дронова атака по Україні: наслідки та результати роботи ППО

Уночі 30 серпня противник завдав удару по Україні крилатими ракетами повітряного базування та ударними дронами. Зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі. Їх всіх окрім однієї вдалось збити нашій ППО.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили ЗСУ.

Під час останнього масованого обстрілу армія рф застосувала:

  • 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55, випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс із Каспію та району Енгельса.
  • 16 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131” з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

По маршруту слідування ракет та дронів у низці областей України працювала протиповітряна оборона.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні війська, винищувальну авіацію, мобільні вогневі групи та інші засоби ураження. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено 43 повітряні цілі у межах Київської, Черкаської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей. З них 28 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 15 ударних БпЛА типу “Shahed-136/131”.

Як повідомили Сили оборони півдня України, окупанти запустили спочатку ударні безпілотники типу Shahed-136.

"В нашій зоні відповідальності знищено п’ять дронів: три над Миколаївщиною та два - над Кіровоградщиною", - розповіли у прес-службі.

Пізніше, з використанням стратегічної авіації, з акваторії Чорного моря росіяни атакували Одещину ракетами повітряного базування, імовірно, Х-101/Х-555/Х-55.

"Вісім ракет було знищено силами протиповітряної оборони та Морської охорони над морем. Влучань та руйнувань не допущено", - йдеться у повідомленні.

Проте, є наслідки ворожої атаки. В Фастівському та Бучанському районах Київщини виникли пожежі, є руйнування житлових будинків. Падіння уламків російської ракети виявили і на території місцевого кладовища, де сталось займання, яке вдалося оперативно загасити працівникам ДСНС

Ще в одному населеному пункті через атаку дронами відбулось пошкодження об'єкту інфраструктури та двоповерхової будівлі. Виникла пожежа, яку локалізують рятувальники. При цьому завдяки своєчасному переходу сторожа в укриття вдалося уникнути жертв. Внаслідок атаки поранено троє людей.

На Житомирщині уламками збитого безпілотника було частково пошкоджено об'єкт інфраструктури та залізничне полотно. Жертв та постраждалих немає, а інформація про масштаб пошкоджень уточнюється.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...