• Головна
  • Кабінети праці та лабораторії мехатроніки: в Дніпрі в школах № 147, 69, 39 готуватимуть до робітничих професій
15:30, 28 серпня 2023 р.

Кабінети праці та лабораторії мехатроніки: в Дніпрі в школах № 147, 69, 39 готуватимуть до робітничих професій

Кабінети праці та лабораторії мехатроніки: в Дніпрі в школах № 147, 69, 39 готуватимуть до робітничих професій

В Дніпрі виробляють одноразові полімерні харчові упаковки, з продукцією в яких непомітно для себе стикаємося майже щодня. Проте через війну на  заводі є проблема - дефіцит спеціалістів кваліфікованих робітничих професій, в першу чергу операторів обладнання. Сприяти подоланню кадрового голоду промислових підприємств допоможуть кабінети праці, які створили в школах № 147, 69, 39.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на заступника Голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитра Кисилевського.

Планується модернізувати такі кабінети у школах №121 та №24 на Південному. На цю ж мету працює проєкт будівництва шкільних лабораторій мехатроніки. Вони вже є у 3-й гімназії, 129-й школі, а також у школах №138 і №139.

"На підприємстві «Трейд-Пак» та інших заводах Дніпра вже чекають випускників цих шкіл після отримання вищої чи професійної освіти.

Наступив час, коли кваліфікований робітник, скажімо оператор верстата з ЧПУ чи екструдерист, отримуватиме більше, ніж середнього рівня юрист чи бухгалтер", - розповів Кисилевський.

За словами депутата, війна загострила питання кадрів на заводах. Тому розв'язати проблему на державному рівні треба без зволікань. Він впевнився в цьому особисто, побувавши на заводі «Трейд-Пак».

Кабінети праці та лабораторії мехатроніки: в Дніпрі в школах № 147, 69, 39 готуватимуть до робітничих професій, фото-1

Виробництво та продаж пакування почалося в далекому 1995 році. Відтоді воно кратно зросло. Інвестиції за ці роки склали 15 млн євро. На виробництві сучасне складне високотехнологічне обладнання.

"Тут випускають прозору пластикову упаковку для тортів та інших солодких десертів, контейнери для овочів, мʼяса, риби, яєць, суші тощо, пластикові стаканчики.

Наприклад, тортики Nonpareil, які кожен любить роздивлятись в супермаркетах, запаковані в упаковку, вироблену в Дніпрі. Тож коли ви купите такий, то знайте, що завдяки вашій покупці будуть працювати не тільки кондитери, борошномели, виробники яєць, цукру, різних інгредієнтів для кондитерки, а й наші сусіди, що працюють на виробництві упаковки", - написав Кисилевський.

Він зазначив, що весь пластик підприємства відповідає вимогам Євросоюзу, він не є шкідливим. Продукція ТМ «УкрПакЛайн» експортується до ЄС (в Румунію та Іспанію), в Молдову та Казахстан.

Як бачимо, дніпряни люблять працювати. Війна їх не зупиняє. Вони продовжують годувати свої родини, забезпечувати економічну стійкість України та готувати до цього дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #школа 147 Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...