• Головна
  • "Треба сприйняти реальність": що говорять про тотальну мобілізацію в Україні та до чого готуватися
17:00, 27 серпня 2023 р.

"Треба сприйняти реальність": що говорять про тотальну мобілізацію в Україні та до чого готуватися

"Треба сприйняти реальність": що говорять про тотальну мобілізацію в Україні та до чого готуватися

В Україні почали говорити про те, що підуть воювати всі, про тотальний призов про посилення мобілізації. Стало зрозуміло, що це не пусті балачки після нещодавньої пресконференції Зеленського, під час "Кримської платформи". Він зізнався, що військове командування попросило його дозволити мобілізовувати більше людей на війну. Також насторожує те, що напередодні ГУР повідомило, що росія може призвати ще 450 тисяч осіб.

Про це повідомляє сайт 056.

Відвертість Зеленського

23 серпня президент України відповів на запитання про посилення мобілізації в Україні. Він прямої відповіді не дав, проте наголосив, що військові хочуть отримати можливість мобілізувати більше людей.

"Скажу відверто, військові до мене звернулися з цим, щоб дати можливість більше мобілізовувати... Все. Більше поки що не можу вам нічого сказати", - пояснив президент.

Зеленський додав, що варто навести порядок із військкоматами та ВЛК і тоді говорити про те, як збільшувати мобілізацію.

"Дуже важливо розуміти, хто це робить і як. Тому питання військкоматів дуже важливе, питання ВЛК – дуже важливе. Треба дуже швидко навести порядок, а потім вже почати чи починати розмову про те, щоб збільшувати, як, ким, чим", - сказав він.

Припущення Данілова

Секретар РНБО зауважив, що мобілізація в Україні триває і зараз, і жодного дня від 24 лютого 2022 року вона не припинялася.

Наразі змін до мобілізації не передбачається, проте в майбутньому додатковий призов може бути.

"Змін до мобілізації не треба очікувати. Наша мобілізація почалася 24 лютого 2022 року... У нас жодного дня мобілізація не припинялася, але вона відбувається з урахуванням необхідності хлопців і дівчат, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань, ми спокійно робимо цю справу. Вже відпрацьовано не перший етап мобілізації, ґвалту не треба підіймати, тому що все йде за планом, який на сьогодні є", – зазначив Данілов.

Проте він припускає, що додатковий призов все ж може бути.

"Так, військові звертаються, і буде, скоріше за все, додатковий призов, але це не значить, що це буде виходити за ті межі, які ми затвердили ще 24 лютого 2022 року. Мобілізація відбувається спокійно і ті обсяги, які потрібні для наших Збройних Сил, ніколи не перетинали ту позначку. Більш того, ми жодного місяця не виходили на ті показники, які затверджували. Військові бережуть наших військовослужбовців і вони призивають рівно стільки, скільки їм потрібно для виконання завдань", – підсумував секретар РНБО.

Буданов про нашестя окупантів

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов розповів, що окупанти планують додатково мобілізувати ще майже пів мільйона росіян. Він наголосив, що мобілізація в росії жодного разу не припинялася. Те, що минулої осені ворог призвав близько 350 тисяч осіб, не означає, що вона зупинилася.

"Призов йде кожного місяця. Це "прихована мобілізація". Зараз вони розглядають варіант, це ще не вирішене до кінця питання, по призову додатково 450 тисяч", – заявив очільник ГУР.

Відповідний намір країни-терориста свідчить про реальний масштаб втрат серед особового складу на війні проти нашої держави, який агресор намагається приховати.

"Саме по собі це наводить на наступне питання: а навіщо така кількість, якщо втрати, як то кажуть, мізерні? Ну, ось ви й побачите, що правда десь посередині буде", – підсумував Буданов.

Командир роти про необхідність відповіді нашестю окупантів

Екскомандир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий зауважив, що, через те, що кремль готується до призову, тож Україні варто тримати руку на пульсі. на війні головний солдат, а будь-які ракети, дрони, радари тощо – лише допомога.

"Відмотаймо на рік назад. Якби ми тоді почали мобілізацію одночасно з росіянами, можливо, зараз ситуація у нас була б краща. А ми тоді почекали поки вони мобілізувалися, і тільки з грудня – січня розгорнули велику хвилю української мобілізації. Запросили до армії тих людей, які зараз переважно здійснюють наступ", – сказав "Айдар".

Він наголосив, що важливо знову не повторити цю помилку.

"Як тільки побачимо, що росія дійсно розпочинає велику хвилю мобілізації, треба відразу синхронно починати свою.

Які б не були дрони, артилерія, танки, але все ж таки на війні ключовим залишається солдат. Щоб не говорили про сучасну війну, війну дронів тощо, але насамперед це війна сотень тисяч чоловіків і жінок, які зі зброєю в руках вбивають ворога і захоплюють позиції. Це незамінне, все інше може хіба що допомогти солдату.

На жаль, деякі речі можна компенсувати тільки чисельністю. Коли росіяни мобілізують велику кількість людей, то при всій технічній перевазі це можна компенсувати лише такою ж кількістю людей. Найближчі пів року нам треба мобілізувати приблизно пів мільйона українців. Орієнтуймось на цю цифру, це неминуче", – зазначив Дикий.

В Україні є багато порядних людей, які не хочуть потрапити у цю "м'ясорубку". Боятися – це нормально, адже на фронті дійсно дуже страшно і це треба чесно визнавати. Проте для себе треба сприйняти реальність, що чим довше це буде тягнутися, тим до більшої кількості людей ця війна дотягнеться.

"Краще піти зараз і мати шанс, що ми наступного року цю війну перемогою закінчимо, аніж відкладати. Треба просто прийняти, що не хотіти на війну – це нормально, і те, що на цю війну потрібно іти треба розумом подолати", – підсумував екскомандир роти батальйону "Айдар".

Також командир 1-го механізованого батальйону 3 ОШБр "Бот" закликав чоловіків, які залишилися у тилу, зайнятися військовою підготовкою.

"...всі в основному потраплять в армію, на війну. Всі, хто був мобілізований у 2022 році, думали у 2014-му: та в АТО є кому воювати. Хто їм гарантує, що їх ніколи не заберуть на війну. ХХІ століття – почалася епоха війн, ви що, не зрозуміли. Вони самі себе обманюють, їм же гірше. Краще б почали тренуватись, готуватись і вивчати, у який підрозділ можна піти служити в силу своїх здібностей, щоб принести максимальний КПД, Бо потім заберуть в звичайну піхоту і пи**ець", – вважає "Бот".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #мобілізація в Україні
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...