• Головна
  • Уникнення призову за 14 000 доларів: в Дніпрі викрили чергову корупційну схему
17:00, 26 серпня 2023 р.

Уникнення призову за 14 000 доларів: в Дніпрі викрили чергову корупційну схему

Уникнення призову за 14 000 доларів: в Дніпрі викрили чергову корупційну схему

У Дніпрі ліквідували функціонування двох корупційних схем щодо зняття з військового обліку. Маючи зв’язки в районних територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки, фігуранти обіцяли громадянам допомогти з уникненням призову. Вартість такої «послуги» у різних ТЦК становила від 12 000 до 14 000 доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України

До схеми були залучені службові особи ТЦК та цивільні особи. За певну винагороду фігуранти вирішували питання щодо визнання особи непридатною до служби у військовий час з подальшим зняттям із воєнного обліку.

Правоохоронці одночасно затримали двох фігурантів під час одержання неправомірної вигоди, яку надалі планували передати службовим особам двох районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону ділкам повідомили про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів.

Проводяться подальші заходи для збору доказової бази і притягнення до відповідальності службовців ТЦК, причетних до корупційної схеми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...