• Головна
  • На будинку вцілів лише саморобний флюгер-літак: пан Микола з Ольгиного чекає на відбудову своєї оселі
13:04, 25 серпня 2023 р.

На будинку вцілів лише саморобний флюгер-літак: пан Микола з Ольгиного чекає на відбудову своєї оселі

На будинку вцілів лише саморобний флюгер-літак: пан Микола з Ольгиного чекає на відбудову своєї оселі

В його хаті геть потрощений дах. Забиті плівкою вибиті вікна. Від кухні залишився один фундамент. Але сюди вже завітали бригади проєкту «Пліч-о-пліч». Провели підготовчі роботи. Ось-ось розпочнуть відбудову, передає редакція 056.

Відновлюватимуть те, що понищили загарбники. Пан Микола з села Ольгине Херсонської області, зізнається, дуже цього чекає. 

«Дніпропетровщина докладає зусиль, аби здійснити мрію цих людей про відбудоване житло. Щодня бригади працюють над відновленням сіл Ольгине, Старосілля, Бобровий Кут. Ці населені пункти хочемо зробити кращими, ніж до ворожого вторгнення», – наголосив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

73-річний Микола Антонович мешкає в Ольгиному все життя. Багато років пропрацював у газовому господарстві. Зізнається, ніколи не думав, що біда прийде в його рідний край. В окупованому селі пенсіонер з дружиною пробули трохи більше місяця. Згадує, орки забороняли людям виходити, забирали телефони. Тож ризикнули евакуюватися.

Йшли попід посадкою в сторону сусіднього села. Із собою взяли лише ліки. Навіть речей не брали. Дійшли до наших. Оборонці провели далі на своїх машинах. У Кривому Розі подружжя зустріли волонтери.

«Поки нас не було, в хаті мешкав сусід. Бо його з рідної оселі вигнали росіяни. Пізніше він повідомив, що мій дім розбило. Але тепер село вільне. Я вдома. Що змогли з жінкою привели до ладу своїми силами. Одну кімнату обладнали. Спимо на піддонах», – розповів пан Микола. 

Справжньою дивиною чоловік вважає, що на його будинку геть розбитий дах, але вцілів невеликий саморобний флюгер-літак. Наче символ незламності й відродження. Впевнений, гарний знак і те, що гарно вродив виноград. Адже лоза була попалена обстрілами.

«З великою надією чекаю на будівельників. Хлопці вже приходили, ознайомились із фронтом робіт. Сказали, що допоможуть. Незабаром будматеріали завозитимуть», – сказав пенсіонер.

У трьох деокупованих селах за проєктом «Пліч-о-пліч» Дніпропетровщина планує відновити понад 220 об’єктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...