• Головна
  • Підбір персоналу в умовах нестабільності: розповідає провідний рекрутер VIP HR
Новини компаній
11:35, 25 серпня 2023 р.

Підбір персоналу в умовах нестабільності: розповідає провідний рекрутер VIP HR

Новини компаній
Підбір персоналу в умовах нестабільності: розповідає провідний рекрутер VIP HR, фото-1

Можна безкінечно сумніватися, але краще сприймати будь-які зміни як можливості. Так, не дивлячись на динамічне переформування економічної та бізнес-сфери, необхідність у підборі персоналу нікуди не поділася, крім того, помітно підвищилася планка для потенційних кандидатів, адже на перший план вийшла адаптивність, вміння максимально ефективно використовувати та планувати свій час, і як ніколи стала актуальною цифрова грамотність, адже сьогодні саме діджиталізація є чи є головною умовою наявності продажів. Докладніше про підбір персоналу в умовах сьогодення, і не тільки – розповідає провідний рекрутер VIP HR.

Вакансія як продукт

Висуваючи вимоги до особи кандидата, набагато зручніше подавати існуючу вакансію як цінний продукт, що закриває низку питань кандидата, таким чином значно підвищуються шанси взяти на роботу не просто того спеціаліста, який вам потрібен, а зацікавити кандидата, який не шукає роботу, бо вже її має. Звичайно, шо така стратегія працює в хедхантингу, тобто рекрутингу топ-менеджерів, що не просто керуватимуть компанією, її виробничими та рекламними процесами, а й зумовлюватимуть напрямок подальшого руху та розвитку компанії, її обличчя та цінностей завтра.

Коли немає часу на рекрутинг

Незважаючи на те, що наша агенція VIP HR є визнаним фахівцем з ультра швидкого підбору спеціалістів будь-якого профілю, максимальний термін сягає до двох тижнів, тим не менш, сьогодні ми стикаємося з тим, що, з різних причин, часу на пошуки просто немає, адже спеціаліст потрібен ще на позавчора. В такому випадку, звичайно, на майбутнє, всім керівникам варто потурбуватися про формування кадрових резервів. Це означає, що варто виділити ресурси на навчання групи перспективних працівників таким чином, щоб вони могли займати будь-яку з потенційно необхідних у майбутньому вакансій. Виявити таку групу допоможе професійний аудит персоналу https://viphr.com.ua/ua/audit-personalu/, який не тільки покаже реальну картину, а й дасть можливість вчасно та з мінімальними витратами попередити кризисні стани.

Але є і ефективні способи скоротити час на рекрутинг, які ми також використовуємо. Мій особистий фаворит – це складання відеорезюме, в якому варто попросити кандидата:

  • дати лаконічні відповіді на певні питання, що стосуються виробництва та його, чи її, знань із певної галузі
  • відповісти на питання, що стосуються безпосередньо особистості кандидата
  • виконати творче завдання, де кандидат може проявити свою креативність, талан та найкращі якості

З власного досвіду можу сказати, що такі відео-резюме даються людям складніше, ніж живі інтерв’ю, проте одразу демонструють всі необхідні якості, зокрема, антикризисні міркування, вміння оцінювати ризики, вміння обирати інструменти та розраховувати ресурси для досягнення мети тощо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...