• Головна
  • В мішки збирають телефони: як у Дніпрі в кіосках пошкоджених ракетою ліквідовують наслідки
18:30, 24 серпня 2023 р.

В мішки збирають телефони: як у Дніпрі в кіосках пошкоджених ракетою ліквідовують наслідки

В мішки збирають телефони: як у Дніпрі в кіосках пошкоджених ракетою ліквідовують наслідки

В ніч на четвер, 24 серпня, армія рф вдарила двома ракетами по Дніпру. Одну з них наші військові збили. Інша пошкодила кіоски, кав'ярні, аптеку, банк, готель та заправку. У двох багатоповерхівок порозбивались вікна. Постраждало десять осіб. Минулося без загиблих.

Про це повідомляє сайт 056.

Найбільше постраждали кіоски на території транспортного підприємства. Їх там близько 15. Власники бізнесу та продавці з самого ранку розбирають наслідки: понівечені вивіски, скло, металопластикові конструкції, техніку, продукти. Багато цих речей перетворилися на мотлох, який скидають до купи, або в мішки.

За порядком слідкує поліція та охорона. Вони не пропускають стороніх, запобігаючи мародерству. На 100% за цим важко услідити, адже гаджети, які лежать за розбитими вікнами приваблюють злочинців. Проте, працівники кіосків знають один одного, і допомагають запобігти крадіжкам.

Коли почнеться робота торгівельного павільйону невідомо. Через значні збитки, деяким буде взагалі важко відновитися. Але люди працюють та вірять в краще. Хоча їх і лякає війна, але не зупиняє.

"Незрозуміло коли переможемо. Щоб було безпечно треба їхати до Польщі. Але якщо всі уїдуть, то хто буде тут жити, хто буде працювати, підтримувати економуку?

В мене три точки тут. Два ломбарди та бургерна, за оренду яких я сплачую по 17 тис. грн. Також за податки віддаю 60 тис. грн. Заробітну плату даю 10 працівникам.

Зробив цей бізнес кілька років тому, своїми силами та коштами. І як все відновити, я не знаю", - розповів Віктор.

Його бургерна постраждала менше, ніж ломбарди. Там нові телефони, та телефони клієнтів розбиті. Можливо його зрозуміють, ввійдуть в ситуацію, а якщо ні, то у нього будуть додаткові проблеми.

В іншому ломбарді до "прильотів" підготувалися надійно. Власник Арістот купив залізний сейф, куди склав речі клієнтів. І хоча приміщення і все в ньому потрощено, за цінності він спокійний.

Є такі підприємці, які досить спокійно віднеслися до того, що трапилося.

"Я знав, що це рано чи пізно буде, але не думав, що саме сьогодні", - розповів власник одного із кафе.

Він не думав, що в таке свято ціллю рашистів стане транспортний об'єкт. Та разом з дружиною самостійно поскладали пляшки та посуд, плівкою заклеюють вікна та хочуть якнайшвидше відновити роботу.

Працюють всі. Планують відчинитися всі. Хоч більшості і важко знайти на це кошти. І взагалі важко. Але це є черговим свідченням того, що українці - незламна нація. Заради своєї незалежності ми готові підійматися з руїн, терпіти та боротися, кожен на своєму фронті.

З Днем Незалежності, Дніпро!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...