• Головна
  • Вночі армія рф випустили по Україні 20 дронів: куди саме та наслідки атак
11:00, 23 серпня 2023 р.

Вночі армія рф випустили по Україні 20 дронів: куди саме та наслідки атак

Вночі армія рф випустили по Україні 20 дронів: куди саме та наслідки атак

Розпочалася п’ятсот сорок шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. У ніч на 23 серпня ворог масовано атакував південь України ударними БпЛА «Shahed-136/131». Здійснив це з південно-східного напрямку.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Повітряні Сили.

Усього було випущено до 20 ударних дронів з району Приморсько-Ахтарськ (рф), Чауда (Крим).

Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з ППО інших складових Сил оборони України знищено 11 ворожих безпілотників, дев’ять у Одеській та два – в межах Запорізької області.

Запорізька область

За минулу добу росія завдала 97 ударів по Запорізькій області: уражень зазнали 24 населені пункти. Зафіксовано ракетний удар по Запоріжжю, авіаційний – по Єгорівці, 6 БПЛА-атак по Малинівці та Новодарівці. Надійшло 13 повідомлень про руйнування.

Одеська область

Силами протиповітряної оборони знищено дев'ять дронів типу "Shahed-136/131", однак є влучання, повідомили в ОК "Південь". Пошкоджено зерносховища та виробничо-перевантажувальний комплекс в Подунав'ї. В складських приміщеннях сталась пожежа. На місцях працюють відповідні служби. Серед цивільного населення постраждалих нема.

Сумська область

Вночі та зранку росіяни здійснили 6 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 26 вибухів. Обстрілів зазнали Хотінська, Дружбівська, Свеська громади.

Сьогодні о 10.05 у місті Ромни російський БпЛА типу «Shahed» влучив у навчальний заклад. Будівля закладу повністю зруйнована. Усі служби працюють. Розгорнутий штаб ліквідації наслідків.

Херсонська область

За минулу добу противник здійснив 72 обстріли, випустивши 364 снаряди з мінометів, артилерії, танків, "Градів" та БПЛА. Через російську агресію 1 людина загинула, 5 - дістали поранення. Вранці російські військові скинули дві керовані авіабомби на дитсадок та житлові будинки Херсону. Постраждали 6 людей.

Донецька область

На Волноваському напрямку під обстрілами Вугледар і Новоукраїнка. У Комарській громаді пошкоджено колишню школу і крамницю в Іскрі.На Донецькому напрямку зранку Авдіївка зазнала двох масованих артобстрілів — є влучання на чотирьох вулицях. У Мар'їнській громаді під вогнем Красногорівка і Костянтинівка.На Горлівському напрямку у Торецькій громаді 1 людина поранена у Північному, пошкоджено котельню в Нью-Йорку. У Часовоярській громаді пошкоджено 3 багатоповерхівки і 3 приватні будинки. Протягом доби відбувалися обстріли Васюківки і Роздолівки Соледарської громади.На Лисичанському напрямку у Торському Лиманської громади загинули 3 людини, поранено 1, ще 1 людина поранена у Закітному. У Сіверську поранено 1 людину, зруйновано 2 будинки. У Званівці 4 будинки зруйновано і 4 пошкоджено.Всього за добу росіяни вбили 3 жителів Донеччини, поранили ще 4.

Харківська область

Вчора ввечері ворог завдав удару двома ракетами по смт Чкалівське. Зафіксовано влучання двох ракет поряд з адмінбудівлею, в якій знаходяться будинок культури, кафе, селищна рада та спортивна зала. Протягом минулої доби з артилерії, мінометів та іншого озброєння ворог обстрілював населені пункти Ізюмського, Чугуївського та Куп'янського районів. Поранено жінку.

Також сьогодні вранці Силами ППО в області знищені ворожі БпЛА

Миколаївська область

За минулу добу ворог обстріляв берегову лінію Куцурубської громади, акваторію Очаківської громади та місто Очаків. В Очакові зайнялась церква, також пошкоджено побутовий газопровід, дах та перекриття двоповерхового житлового будинку та дах одноповерхового житлового будинку.

Дніпропетровська область

Ворог атакував Нікополь двічі. Ввечері з безпілотника, а вже після опівночі – з важкої артилерії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...