• Головна
  • Ідентифікація пенсіонерів-2023: як пройти перевірку та зберегти виплати
20:30, 14 серпня 2023 р.

Ідентифікація пенсіонерів-2023: як пройти перевірку та зберегти виплати

Ідентифікація пенсіонерів-2023: як пройти перевірку та зберегти виплати

До 31 грудня деяким пенсіонерам потрібно пройти обов'язкову ідентифікацію особистості. Це дасть можливість далі отримувати виплати.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Styler.

Дана процедура передбачена для громадян України пенсійного віку, які перебувають за кордоном.

"Громадянам, які знайшли прихисток за кордоном, виплата пенсії буде здійснюватися на поточні рахунки, відкриті в українських банках. При цьому таким особам потрібно буде до 31 грудня кожного року проходити фізичну ідентифікацію", - пояснили у Мінреінтеграції.

Перевірку, яка планувалася до 1 вересня, дозволили провести до кінця поточного року.

"Внесено зміни до постанов КМУ від 30.08.1999 N 1596 «Про затвердження Порядку виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках» та від 05.11.2014 N 637 «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам». Установлено, що до 31.12.2023 органи Пенсійного фонду України та соціального захисту населення не припиняють виплати пенсій та соціальних виплат з підстав, передбачених Порядком виплати пенсій та грошової допомоги через поточні рахунки в банках та постановою КМУ «Про здійснення соціальних виплат внутрішньо переміщеним особам», а АТ «Державний ощадний банк України» не зупиняє видаткові операції за поточними рахунками одержувачам пенсійних та соціальних виплат, які взяті на облік як внутрішньо переміщені особи до введення воєнного стану в Україні та щодо яких до 31.12.2023 проводиться фізична ідентифікація", - написав представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

За його словами, розширено способи проходження ідентифікації, зокрема, передбачено можливість проходження ідентифікації із використанням відеоконференцзвʼязу та в дипломатичному представництві або консульській установі для перебуваючих за кордоном.

Також пройти перевірку пенсіонери зможуть такими способами:

  • Скористатися сервісом "Дія.Підпис". Сервіс доступний на порталі електронних послуг Пенсійного фонду.
  • Пройти консульське підтвердження. Пенсіонери можуть пройти ідентифікацію особи, відвідавши відповідну консульську установу в країні свого проживання. При такій перевірці посадова особа засвідчить нинішнє місце проживання за кордоном.

Якщо ви досягли пенсійного віку, то перебуваючи за кордоном також можете оформити пенсію. Це можна зробити дистанційно через веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...