• Головна
  • Берберин — все що потрібно знати про добавку
Новини компаній
13:00, 11 серпня 2023 р.

Берберин — все що потрібно знати про добавку

Новини компаній

Берберин — це одна з найефективніших та корисних рослин, доступних для використання. Протягом тисячоліть цей продукт був включений до числа складників китайської та аюрведичної медицини. Він виявляє різноманітний вплив на органи та навіть може внести певні зміни на клітинному рівні. Берберин має цілющий ефект на метаболічні процеси, сприяє нормалізації рівня холестерину та цукру.

Що таке берберин, і як він працює

Берберин — все що потрібно знати про добавку, фото-1

Якщо запитають, де можна знайти барберин, то відповідь очевидна — в плодах чагарникової рослини барбарис. Та є й інші рослини, у складі яких міститься ця рослина, до прикладу жовтокорінь, деревна куркума та орегонський виноград. Якщо поглянути на це з технічної точки зору, то речовина належить до класу алкалоїдних, відрізняється жовтим відтінком, через що її часто застосовують як барвник. Берберин купити можна на спеціалізованих сайтах онлайн чи офлайн.

Переваги берберину

Ознайомимося з корисним впливом з'єднання на організм людини:

Діабет типу 2, який супроводжується підвищеним рівнем глюкози в крові, є серйозним захворюванням із високим показником смертності. Через експериментальний підхід було встановлено, що берберин сприяє зниженню рівня глюкози в крові. У проведеному досліді брало участь 116 пацієнтів, які приймали 1 грам берберину. Результати показали, що їх рівень глюкози (на голодний шлунок) зменшився з 7 до 5,6 ммоль або від діабетичного до нормального показника. Великий мета-аналіз, що включав 14 досліджень, підтвердив, що цей алкалоїд виявив подібну дію до найбільш популярних лікарських засобів від діабету.

Боротьба із зайвою вагою. Різноманітні дослідження дали результати, що алкалоїд на молекулярному рівні пригнічує ріст жирових клітин. Реципієнти, що долучилися до експерименту, мали певні ознаки ожиріння, вживали по 500 мг три рази на добу протягом 12 тижнів. Якщо брати середній показник, то кожен із них позбувся 2,6 кг ваги та 3,6 % жиру від загальної маси.

До всіх плюсів, речовина зменшує рівень холестерину, а тому у вас буде менший ризик мати проблеми із серцем та судинами, вона також не дає жиру накопичуватися у печінці та допомагає краще переносити депресію.

Дозування та побічні ефекти

Якщо поглянути на речовину, таку як берберин, то в ній є очевидна вигода. Але важливо згадати й про протипоказання. Людям з індивідуальною непереносимістю даного компонента слід утриматися від його прийому. Узагальнюючи, алкалоїд не є небезпечним. Основні побічні реакції пов'язані з травною системою. Отож перед прийняттям рекомендується звернутися до лікаря для консультації.

Зазначений матеріал має виключно рекомендаційний та інформаційний характер. Перед вживанням будь-яких препаратів обов'язково слід отримати консультацію від фахівця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...