• Головна
  • В Україні планують штрафувати за російську музику: чи всю її заборонять
17:30, 9 серпня 2023 р.

В Україні планують штрафувати за російську музику: чи всю її заборонять

В Україні планують штрафувати за російську музику: чи всю її заборонять

До Ради внесено законопроєкт №9547, в якому йдеться про штрафи за прослуховування російської музики. Тобто під забороною публічне використання пісень чи кліпів заборонених виконавців рф у закладах торгівлі, громадського харчування, сфері послуг.

Про це повідомляє сайт 056.

За публічне виконання, показ, демонстрацію, сповіщення у закладах торгівлі, громадського харчування, сфери послуг, музичних фонограм, відеограм, музичних кліпів, їхніх елементів, інших творів пропонується запровадити такі штрафи:

  • Від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 5 100 до 8 500 гривень.
  • За повторне порушення від 1 000 до 1 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – від 17 000 до 25 500 гривень.

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що такі зміни потрібні для викорінення сепаратистських настроїв населення, які можуть створюватися саме через культуру.

"Такі продукти часто по своїй суті були інформаційними спецопераціями, спрямованими на послаблення нашої держави. Саме тому слід вживати дієвих заходів щодо обмеження музичного продукту держави-агресора на території України", – йдеться в документах.

Цей законопроєкт народився з конкретних випадків, які траплялись у нашому житті у часи великої війни.

"Зокрема, йдеться про виконання музики, прокручування фонограм російських співаків, які відкрито підтримують, пропагують війну, армію рф. Таких випадків було не один, не два, а ціла низка в різних областях України.

Останні випадки стались на Київщині, у Львові. Ми фіксуємо їх і дякуємо суспільству, що так активно на це реагують. Розуміючи, що ця ситуація неврегульована законодавчо, ми підготували законопроєкт, який вносить зміни до вже існуючого законодавства, аби превентивно не тільки уникати таких ситуацій, а й карати за них", - пояснила перша заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Ірина Констанкевич в ефірі Суспільне.

Вона зазначила, що це стосується лише культурного продукту країни-агресора. Російськомовні пісні виконавців з інших країн будуть дозволятися.

Відповідно до статті 15 Закону України "Про культуру" заборонено публічно виконувати фонограми, відеограми та показувати музичні кліпи, участь в яких беруть громадяни рф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...