• Головна
  • Пік споживання електроенергії зріс, але економити необхідно та просто
18:00, 2 серпня 2023 р.

Пік споживання електроенергії зріс, але економити необхідно та просто

Пік споживання електроенергії зріс, але економити необхідно та просто

У вівторок, 1 серпня в Україні зменшилась потужність атомних електростанцій через вхід у плановий ремонт одного з атомних енергоблоків. Також пік споживання, порівняно з понеділком зріс на 1,7 %. Через ці фактори необхідно суттєво економити електроенергію, особливо з 16:00 до 23:00 максимального споживання.

Про це повідомили в "Укренерго".

Зі спекою збільшується використання електроенергії. Найвище споживання у вівторок, 1 серпня, було о 21:30 і порівняно з понеділком зросло на 1,7%. Це рівнозначно потужності одного теплового енергоблока, який необхідно додатково залучати, щоб забезпечити потребу в електроенергії. Але кількість енергоблоків, які можуть працювати та виробляти електроенергію, суттєво обмежена через масштабну ремонтну кампанію. Тому важливо економно використовувати електроенергію та розподіляти споживання упродовж доби. Це дозволить зменшити навантаження на енергосистему.

Як правильно економити електроенергію:

  • охолоджуйте приміщення не нижче 23˚С;
  • вимкніть потужні електроприлади або користуйтеся ними по черзі;
  • переносьте користування електроприладами на ранкові або нічні години доби;
  • вимикайте світло, коли виходите з приміщення;
  • обирайте ECO режим роботи електроприладів.

Також в "Укренерго" розповіли, що через бойові дії та з інших причин загалом знеструмленими залишаються 424 населені пункти. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та за безпекової ситуації. Також через негоду є відключення у 13 населених пунктах на Сумщині та Кіровоградщині. Відновлення живлення триває.

Імпорт електроенергії зможе лише частково допомогти забезпечити споживання. Сьогодні він здійснюється зі Словаччини о 3:00, з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 16:00 до 24:00 потужністю до 350 МВт, а також з Молдови з 9:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00 до 58 МВт. Експорт відсутній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...