
Бурбон Wild Turkey: цікавий варіант ірландського віскі
Wild Turkey став першим у світі бурбоном, який виготовляли з використанням класичних ірландських рецептів віскі. Поступово він змінювався і набував традиційніших американських рис. Зараз це єдиний у своєму роді напій, який вважають за необхідне спробувати всі цінителі оригінальних смаків.

Історія компанії
Брати Райлі переїхали з рідної Ірландії в Америку і в 1869 заснували завод з перегонки алкоголю в Індіані. Компанія успішно розвивалася і приносила значний прибуток, доки не настала епоха «Сухого закону». Підприємство перейшло до рук Austin Nichols, а згодом до Gruppo Campari. Але популярність напою лише зросла, віскі Wild Turkey можна зустріти у кожному інтернет-магазині світу.
Назву компанії придумали самі брати Райлі, адже їхній завод розташовувався на пагорбі з такою назвою. Їм здалося це кумедним. Але в 1940 році нові власники перетворили це на справжній бренд та основу іміджу. Тоді були придумані звична етикетка та оформлення пляшки.
В Америці чисто чоловічим заняттям вважається полювання, яке просто не набуде потрібного розмаху без пляшечки гарного алкоголю. Тому Дика Індичка стала символом вдалого полювання та набула небувалої популярності у чоловічої частини населення.
У 1970 році почалися експерименти зі смаком, зокрема почали виробляти лікери на базі бурбону та меду. Це так сподобалося, що медові нотки з того часу є у кожному сорті бренду. Це стало візитною карткою марки та призвело до небувалого успіху. Але визнання супроводжувало Дику Індичку на кожному етапі роботи. Вона багато разів ставала віскі, що найбільше продається в Америці, а майстри дистиляції увійшли до Зали слави бурбона.
Особливості виробництва Вайлд Туркей
Бурбон вважається різновидом віскі, хоч і відрізняється деякими секретами технології та рецептури. Wild Turkey отримав ірландський м'який смак із квітковими та медовими нотками. Їхню глибину підкреслює присмак паленого дуба. Це елегантне поєднання можна скуштувати, замовивши алкоголь із доставкою на МАУДАУ. Від конкурентів Wild Turkey відрізняє:
- поєднання кукурудзяного, ячмінного та житнього солоду;
- використання подвійної перегонки у кубах;
- кожної дистиляції застосовують різне устаткування;
- витримка у бочках з американського білого дуба;
- дозрівання напоїв протягом 3-4 років.
Бурбон зазвичай переганяють один раз, тому Wild Turkey значно вирізняється. Також у бочках його витримують не більше 2 років. Але й на традиційний ірландський віскі рецепт не надто схожий. Там необхідно переганяти тричі та витримувати продукцію від 6 до 40 років. Існують і сорти із витримкою від трьох років, але не менше.
Брати Райлі створили власні унікальні рецепти, золоту середину між бурбоном та віскі. Для першого етапу дистиляції використовують колону, а для другого дублер, варіант традиційного куба.