• Головна
  • Знімає стрес, підвищує пам'ять та покращує травлення: недооцінені властивості м'яти
11:30, 25 липня 2023 р.

Знімає стрес, підвищує пам'ять та покращує травлення: недооцінені властивості м'яти

Знімає стрес, підвищує пам'ять та покращує травлення: недооцінені властивості м'яти

Зараз сезон цвітіння м'яти. Вона досить поширена в Дніпрі - росте на присадибних ділянках, продається на ринках та супермаркетах. Вона популярна приємним свіжим ароматом. Її часто додають до чаю, приготування "Мохіто", як декорацію до десертів, навіть не здогадуючись, що ця рослина може замінити деякі препарати для здоров'я. Недарма з давніх-давен м'ята використовувалася як лікувальний засіб. 

Про це повідомляє сайт 056.

Давайте розглянемо деякі з корисних властивостей м'яти:

1. Аромат м'яти має здатність стимулювати роботу головного мозку, що сприяє підвищенню зосередженості та пам'яті. Використання м'яти або її ефірних масел може допомогти підвищити продуктивність та заспокоїти розум.

2. М'ята має спазмолітичний ефект, тобто здатність знімати судоми та спазми. Це допомагає заспокоїти стравохід і кишківник, полегшуючи процес травлення та зменшуючи відчуття дискомфорту, пов'язаного зі здуттям та газами.

3. Запах м'яти має заспокійливий ефект, що допомагає знижувати рівень стресу та тривожності. Він може сприяти розслабленню м'язів і психологічному розслабленню, що допомагає зняти напругу після напруженого дня.

4. М'ята - один із популярних складників жувальної гумки, пасти для зубів та інших засобів для догляду за порожниною рота. Вона має приємний аромат та здатність заспокоювати подразнення слизової оболонки рота, а також забезпечує свіжий подих. Тому можна пожувати листочок замість жучки.

5. М'ята містить антиоксиданти, які допомагають боротися зі збудниками захворювань та зміцнюють імунну систему. Регулярне вживання цієї рослини може сприяти зниженню ризику застудних захворювань та інших інфекцій.

6. Ефірні масла м'яти можуть допомогти зняти головний біль або мігрень. Легкий масаж з використанням м'ятових масел або нанесення м'ятових настоїв на скроні може допомогти зменшити біль та напругу.

7. М'ята містить компоненти, що мають антибактеріальні властивості, тому її можна використовувати в домашніх засобах для догляду за шкірою. М'ята також допомагає зменшити запалення шкіри і заспокоює свербіж.

Щоб скористатися користю м'яти, її можна додавати до чаю, страв, салатів або використовувати у вигляді ароматних масел.

В цей літній період її можна готувати на зиму. Для цього зірвіть або купіть багатенько свіжої м'яти. Покладіть на підвіконня, а коли вона стане сухою, зберіть в пакетик чи коробку.

Узагалі, м'ята - це чудовий природний засіб для збереження здоров'я та підвищення настрою, завдяки своїм багатогранним корисним властивостям. Вона приносить свіжість і радість в наше життя, роблячи його ще яскравішим та насиченішим.

Нагадаємо, раніше ми писали про безоплатний прийом психолога в Дніпрі: як знайти заклад та записатися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #м'ята Дніпро
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...