• Головна
  • Енергетичний фронт: п'ять лайфхаків розумного використання електроенергії
18:00, 20 липня 2023 р.

Енергетичний фронт: п'ять лайфхаків розумного використання електроенергії

Енергетичний фронт: п'ять лайфхаків розумного використання електроенергії

Кривава загарбницька війна росії проти України спричиняє не тільки численні людські втрати, а й руйнування, завдає мільярдних збитків. Через атаки на об'єкти енергетичної інфраструктури українцям доводиться жити в умовах економії. 

Редакція розкаже про п' ять корисних порад зі скорочення витрат на електроенергію. 

В ДТЕК Дніпровські електромережі зазначають, що для економії стануть у нагоді електролічильники «день-ніч», завдяки яким можна розраховуватись за спожиту вночі електроенергію з 50% знижкою. Також фахівці підготували лайфхаки з енергоефективності, які дозволяють знизити кількість спожитої електроенергії в місяць та допомогти енергосистемі країни.

Одним з найефективніших способів знизити витрати є багатозонні лічильники обліку електроенергії, що дозволяють до 50% скоротити витрати на електрику за рахунок знижки на нічне споживання (23:00 – 7:00). При цьому не обов’язково кардинально переходити у «нічний режим» енергоспоживання. Навіть при звичному ритмі життя можна суттєво економити за рахунок холодильника (який в середньому дасть економію 70 грн/місяць) та інших потужних електроприборів, що працюють цілодобово або у «сплячому» режимі.

Встановити двозонний лічильник можна звернувшись до оператора системи розподілу. Найпростіше це зробити онлайн − за допомогою сервісу на сайті ДТЕК Дніпровські електромережі. Вартість послуги залежить від характеристик лічильника та відстані до клієнта, ціна стартує від 3000 до 7000 грн. За ці кошти клієнт отримає новий лічильник, послуги з його монтажу, опломбування та налаштування для роботи в режимі день/ніч. Усі роботи проводяться протягом 7 днів з моменту оплати послуги. Також замовити лічильник можна, завітавши до Центрів обслуговування клієнтів ДТЕК Дніпровські електромережі або звернувшись до контакт-центру компанії. 

Дієві лайфхаки з розумного електроспоживання, як можна зекономити на електриці, а також допомогти енергосистемі країни:

1. При виборі побутової техніки слід надавати перевагу такій, що має клас енергоспоживання А, А +, А++, А+++. Вона більш енергоефективна, а отже споживатиме менше кіловатів, роблячи те саме, що й інші, але менш енергоефективні пристрої.

2. Активно використовуйте нічний режим енергоспоживання. Включайте або використовуйте функцію «відкладеного старту» потужних приладів (бойлери, посудомийні та пральні машини, кондиціонери та інші) після 23:00.

3. У вечірні години (з 16:00 до 23:00) намагайтесь не використовувати кондиціонер. Включайте його в енергоефективному режимі, не охолоджуючи кімнату нижче 23˚C. Увімкніть режим "sleep" для підтримки комфортної температури.

4. Замінить на світлодіодні усі лампи в оселі. У порівнянні з лампам розжарювання вони споживають електрики в десять разів менше, випромінюючи таку ж кількість світла. Тобто якщо у вас у будинку десять ламп розжарювання, то замінивши їх усі на світлодіодні, вони будуть освітлювати ваше приміщення так само, але усі 10 споживатимуть світло як одна стара лампа.

5. Розумно ставтеся до споживання електрики. Не охолоджуйте кондиціонером приміщення, де наразі вас немає. Вмикайте світло лише там, де ви перебуваєте. Не користуйтеся одночасно кількома енергоємними приладами (праска, чайник тощо) разом − включайте їх почергово, щоб розподілити навантаження.

Зазначимо, що умовами нічного тарифу на електроенергію можна ознайомитися на сайті НКРЕКП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...