• Головна
  • Ситуація на фронті: сили оборони знищують військові спроможності ворога
15:00, 13 липня 2023 р.

Ситуація на фронті: сили оборони знищують військові спроможності ворога

Ситуація на фронті: сили оборони знищують військові спроможності ворога

Триває п’ятсот п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. На цьому етапі успіхи наступу вимірюються не лише площею деокупованих територій, але й знищенням військових спроможностей ворога (складів, місць зосередження особового складу). Це важлива, але не завжди помітна робота.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на Центр стратегічних комунікацій

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

На напрямках Новоданилівка - Широка Балка; Мала Токмачка - Новопокровка мали подекуди успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявленим цілям противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби. Ворог чинить потужний опір, здійснює переміщення підрозділів та військ. Активно застосовує резерви.

На Бахмутському напрямку наші війська продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут. Тут, на південному фланзі наступу, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Українські війська наступають на півдні та під Бахмутом і водночас стримують ворожий наступ на сході. Попри всі зусилля, окупантам не вдається просунутися вперед.

Сили оборони наступають та звільняють території в умовах переваги противника – як в озброєнні, так і в кількості особового складу.

Наступаючи українські війська зазнають значно менших втрат, ніж ворог, який тримає оборону на добре обладнаних позиціях. Це – наслідок професійного та ретельного планування операцій.

Твердження російської пропаганди про «розчарування НАТО» українським контрнаступом – фейк. Учасники Вільнюського саміту не давали жодних коментарів щодо результатів операції, а генсек НАТО Столтенберг напередодні позитивно оцінив успіхи ЗСУ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...