• Головна
  • Спека у великому місті: як пережити +40 градусів
12:00, 8 липня 2023 р.

Спека у великому місті: як пережити +40 градусів

Спека у великому місті: як пережити +40 градусів

Опіки, тепловий та сонячний удари – основні ризики у спеку. А ще загострення хронічних недуг, особливо у людей літнього віку, погіршення загального самочуття як у дітей, так і дорослих. Аби убезпечити себе та близьких, медики Дніпра дають рекомендації, передає редакція 056.

Сімейний лікар Андрій рекомендує обмежити перебування на сонці, особливо з 10 до 16 години. Носити одяг світлих відтінків – білий, жовтий, наприклад. Використовувати головні убори, сонцезахисні креми. За можливості прокладати маршрути пересування містом затіненими ділянками, а краще через парки.

До речі, в парку Зелений Гай – вздовж центральної алеї та над пішохідною частиною вулиці Короленка місто кілька років тому встановило «туманку».

Дрібнодисперсне розпилення води дарує перехожим свіжість у спеку. Таке охолодження не нашкодить вашому здоров’ю, кажуть медики. А от різкі перепади температур - коли з вулиці потрапляєте у кондиційоване приміщення - може призвести до пневмонії.

«Перепади температур більше ніж на шість градусів можуть викликати запальні процеси в організмі. Від ГРВІ та бронхіту до пневмонії», - попереджає сімейний лікар Андрій.

Не варто прикладати до тіла щось крижане у разі теплового чи сонячного удару. Тут краще зробити компрес, використовуючи воду кімнатної температури – говорять медики та дають кілька практичних порад, як вчасно допомогти людині, яка перегрілася на сонці.

«Різка слабкість, головний біль, запаморочення – основні ознаки теплового удару. Людину потрібно перемістити в затінене середовище. Дати доступ свіжого повітря. Запропонувати воду. На обличчя та груди накласти водяний компрес» - рекомендує сімейний лікар Андрій.

Традиційна рекомендація від лікарів не залежно від пори року - контролювати власний водний баланс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...