• Головна
  • Влітку люди зможуть спостерігати чотири супермісяці поспіль: коли це станеться
16:30, 2 липня 2023 р.

Влітку люди зможуть спостерігати чотири супермісяці поспіль: коли це станеться

Влітку люди зможуть спостерігати чотири супермісяці поспіль: коли це станеться

Вже в понеділок, 3 липня, люди зможуть спостерігати на небі супермісяць. Загалом цього літа з'явиться можливість побачити чотири таких явища поспіль.

Про це повідомляє space.com, передає редакція.

За даними джерела, супермісяць — це результат наближення Місяця до Землі під час повні, коли повний Місяць підходить до землі на відстань ближче 362 тисяч кілометрів.

Перший з чотирьох поспіль супермісяців люди зможуть спостерігати 3 липня о 14.39 за київським часом: Місяць буде знаходитися всього в 361 934 кілометрів від Землі в порівнянні із середньою відстанню близько 382 900 кілометрів.

Наступний супермісяць відбудеться у вівторок, 1 серпня, коли відстань між Землею та її природним супутником становитиме 357 530 кілометрів.

30 серпня можна буде побачити наступний супермісяць у вигляді блакитного Місяця. У цей період Місяць буде знаходитися на відстані всього 357 344 кілометрів від Землі.

Останній з чотирьох супермісяць буде видно 28 вересня: він наблизиться до Землі на відстань 361 552 кілометрів.

Зазначимо, що команда NASA активно застосовує моделі штучного інтелекту для збору даних про сонячну бурю, аби розробити систему раннього попередження, яка, на думку вчених, може сповістити планету приблизно за 30 хвилин до того, як потенційно руйнівна сонячна буря накриє її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...