• Головна
  • Підрив Каховської ГЕС: результати дослідження проб з річки Дніпро
12:00, 2 липня 2023 р.

Підрив Каховської ГЕС: результати дослідження проб з річки Дніпро

Підрив Каховської ГЕС: результати дослідження проб з річки Дніпро

Департамент екологічної політики Дніпровської міської ради щотижня моніторить стан річки Дніпро. Цього разу моніторинг провели у лабораторії кафедри екології «Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», передає редакція 056.

Для цього взяли забір води з річки на вул. Січеславській Набережній (біля пам’ятника Маргелову). У 2018 році між згаданим вищим навчальним закладом і департаментом підписаний меморандум про співпрацю у галузі екології.

«З кафедрою екології «Дніпровської політехніки» співпрацюємо понад сім років. Це одна з опорних наукових установ не лише у нашому місті, а й в країні. Департамент щотижня моніторить стан річки Дніпро. Сьогодні взяли черговий забір води для лабораторного дослідження на кафедрі, аби дослідити її якість. Ця робота має не епізодичний характер, а проводиться системно», – сказав директор департаменту екологічної політики міськради Олег Семенко.

У лабораторії є можливість на екрані бачити стан водних екосистем і переглядати зміни в них.

«У цій лабораторії проводимо біоекологічні досліди. За допомогою сучасного оптичного мікроскопу та інших портативних цифрових приладів вимірюємо параметри якості води й експрес-методом отримуємо результати. За різними реакціями визначаємо вміст розчинного кисню у воді, солей та інших компонентів, таких як жорсткість, нітрати, хлориди, фосфати тощо», – зазначив завідувач навчальної лабораторії кафедри екології «Дніпровської політехніки» В’ячеслав Федотов.

Результати дослідження проб води з річки Дніпро: основними хімічними та органолептичними показниками вона відповідає нормам для комунально-побутового водокористування. Мінералізація невисока - 220-230 мг/л; рівень pH - 7,2; каламутність – 8,7 одиниць. Загальна жорсткість - 10,2 ммоль/л. Нітрати за NO3 - 45 мг/л. Усі згадані показники поки в межах норми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...