• Головна
  • “Крокуємо до перемоги”: творчий тандем відомого стрітартера Seth і українських дітей
Новини компаній
13:00, 29 червня 2023 р.

“Крокуємо до перемоги”: творчий тандем відомого стрітартера Seth і українських дітей

Новини компаній

28 червня стартував арт-проєкт "Крокуємо до перемоги". На основі графіті відомого французького стрітартера Seth створили мозаїку з понад 2000 малюнків талановитих українських дітлахів. Експонуватиметься мозаїка до 31 серпня у Дніпрі, Gagarin Park, вхід вільний для всіх бажаючих. Є у проєкту й онлайн-версія, роздивитись мозаїку можна на сайті. Проєкт ініціювала і реалізувала ГО «Асоціація Ноосфера».

Французький художник Жульєн Маллан, відомий під псевдонімом Seth – автор багатьох графіті по всьому світу, в тому числі муралу “Відродження” на Андріївському узвозі в Києві, стінописів у Харкові й Одесі. У квітні 2022 року на одній з паризьких стін Seth створив зображення маленької дівчинки, яка гордо несе український прапор, розтоптуючи ворожі танки. Мурал отримав назву “L’Ukraine en marche” (“Україна в дії”), а 500 принтів цієї роботи були продані з благодійною метою – задля підтримки українських митців і біженців. Один з принтів навіть передали до адміністрації французького президента, аби стимулювати не надто активну на той момент владу до більш дієвої підтримки України.

Організатори проєкту “Крокуємо до перемоги” – ГО «Асоціація Ноосфера» – стверджують, що у них з Seth багато спільного. “У Жульєна Маллана більшість робіт так чи інакше стосуються світу дитинства. Одна з ініціатив Noosphere, конкурс дитячих космічних малюнків Noosphere Space Art Challenge – теж про дитинство, про фантазії і творчість без меж. Зауважу, що конкурс дуже популярний: за 4 роки діти з усієї України надіслали нам майже 30 000 малюнків космосу. На жаль, у 2022 році через повномасштабне воєнне вторгнення рф ми зупинили Noosphere Space Art Challenge. Можливість знову запалити вогонь фантазій і творчості ми знайшли у співпраці з Seth, і дуже вдячні за підтримку нашої ідеї. Мозаїка “Крокуємо до перемоги” створена на основі легендарного муралу “Україна в дії” з 2404 малюнків українських дітей. Це переважно роботи учасників, які долучились до конкурсу 2022 року, тобто того сезону, який перервала війна”, – коментує Ольга Зима, керівниця соціальних проєктів в Noosphere.

Роздивитись усі 2404 дитячі космічні малюнки, з яких складається мозаїка, можна буде з 28 червня по 31 серпня 2023 року у дніпровському Gagarin Park, а також онлайн за посиланням: https://noospherespace.art/marchingtovictory.

За посиланням доступні зображення та відео з арт-мозаїкою:https://drive.google.com/drive/folders/1-SFmEkLvRE4zYso9lTgBvvZfvE39J-5B

Контакти

Медіа менеджерка

Координаторка проєкту

Довідково:

ГО «Асоціація Ноосфера» – це громадська організація, заснована бізнесменом і меценатом Максом Поляковим, що популяризує науку та сучасні технології серед молоді і створює сприятливі умови для розвитку інноваційного бізнес-середовища в Україні. Щорічно Noosphere реалізує понад 40 ініціатив. Наші ініціативи об’єднують науковців, інноваторів, підприємців, експертів, ентузіастів різних галузей у пасіонарне ком’юніті, де кожен може втілити власні ідеї та інноваційні проєкти у життя.

Noosphere Space Art Challenge – конкурс дитячих малюнків на космічну тематику, який започаткувала і курує ГО «Асоціація Ноосфера». Конкурс проводиться щорічно з 2019 року, і за чотири роки проведення до нього долучились близько 30 000 учасників з 3000 міст і селищ України. 2022 року у співпраці з австралійською письменницею Джейд Метр Noosphere видала книгу «Космічний готель “Україна”», ілюстраціями до якої стали малюнки учасників конкурсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...