• Головна
  • ЗСУ під час наступу деокупували суттєву площу територій - Маляр
13:00, 26 червня 2023 р.

ЗСУ під час наступу деокупували суттєву площу територій - Маляр

ЗСУ під час наступу деокупували суттєву площу територій - Маляр

Від початку наступу українська армія звільнила на півдні 130 кв.км територій, а за тиждень - 17 кв.км.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає редакція.

Сили оборони України продовжували ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. За тиждень в результаті покращення оперативного (тактичного) положення та вирівнювання лінії фронту збільшено площу звільнених територій на 17 кв.км. 

Таврійський напрямок

За словами Маляр, на Таврійському напрямку ворог протягом минулого тижня 148 разів атакував українські позиції.

"За минулий тиждень на Таврійському напрямку зафіксовано 3861 обстріл. Якщо скласти кількість ворожих обстрілів на сході та півдні, то вийде більше 10 тисяч обстрілів за тиждень. Це фактично цілодобово і щохвилини. Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони Таврійського напрямку протягом тижня виконали 8783 вогневих завдання", - додала вона.

Бахмутський напрямок

У Міноборони повідомили про значний успіх на Бахмутському напрямку. Під час наступу наприкінці тижня ЗСУ вдалося просування від 1 до 2 км.

"Наші війська на сході наприкінці минулого тижня розпочали контрнаступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Бахмута, Богданівки, Ягідне, Кліщіївки та Курдюмівки. На кожному з напрямків просування від 1 до 2 км", - зазначила Маляр, додавши, що зараз війська закріплюються на досягнутих рубежах.

Яка загальна ситуація на сході

На сході українська армія протягом тижня вела і оборонні, і наступальні дії та мали тактичний успіх.

Як наголосила Маляр, ворог здійснював свій наступ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Там і зараз тривають важкі бої. Протягом минулого тижня на цих напрямках відбулось близько 250 бойових зіткнень. Окупанти намагалися витіснити україснькі війська із займаних позицій, але йому це не вдалось. 

"Противник за минулий тиждень на сході здійснив 6457 обстрілів та випустив боєприпасів 315006. Порівняно з минулим тижнем кількість обстрілів збільшилась", - підсумувала вона.

Нагадаємо, за останньою інформацією від Генерального штабу ЗСУ, станом на ранок 26 червня втрати російської армії становлять 225 580 особового складу. За минулу добу ЗСУ ліквідували 950 окупантів.

Тим часом, як повідомили в українському командуванні, росіяни зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках. Протягом доби відбулось 36 бойових зіткнень. А на Запорізькому та Херсонському напрямках намагаються недопустити просування українських військ.

Також є інформація, що рф повертає війська в Україну, які забирала з фронту під москву під час заколоту вагнерівців. 

"З того, що ми бачимо, під час активізації подій політичної кризи у рф вони збирали війська зі сходу і намагалися їх перемістити у московський регіон, але через те, що там події дуже швидко вичерпали себе, ці війська повертаються на схід. Це з того фактажу, який ми бачимо", - зазначила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...