• Головна
  • На порушення в будинку-інтернаті на Дніпропетровщині відреагувала ОВА та прокуратура
11:00, 14 червня 2023 р.

На порушення в будинку-інтернаті на Дніпропетровщині відреагувала ОВА та прокуратура

На порушення в будинку-інтернаті на Дніпропетровщині відреагувала ОВА та прокуратура

Співробітники Офісу Омбудсмана виявили значні порушення у дитячому будинку-інтернаті на Дніпропетровщині. Моніторингова група повідомила про зв’язаних дітей, антисанітарні умови, тарганів та відсутність найпростішого укриття.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Суспільне.

Офіс Омбудсмана скерував до правоохоронців та Дніпропетровської ОВА відповідні листи реагування. Заклад перевірили спеціалісти служби у справах дітей та представники департаменту соцзахисту. Але під час перевірки не виявили всі порушення, про які було повідомлено.

"Ми подивилися житлові кімнати дітей та підопічних, медичний блок, актову залу та приміщення для навчання та ігор. Також переглянули коридори та приміщення у яких діти перебувають під час повітряних тривог.

Ми підтверджуємо, що в закладі відсутні захисні споруди в яких можливо було б укритися дітям, але зроблено план, є місця за правилами двох стін, у яких стоять стільці та пуфи м'які, і діти там перебувають підчас тривоги", – сказала представниця департаменту соцзахисту населення ОВА Тетяна Кокшарова.

За її словами, найближчим часом планують розв'язати цю проблему. На території закладу встановлять мобільні укриття з урахуванням потреб осіб з інвалідністю.

Щодо тілесних ушкоджень які виявили представники Офісу Омбудсмана на підопічних медзакладу, Тетяна Кокшарова пояснила, що під час нервових нападів діти часто травмують самі себе, через що співробітники змушені фіксувати їм руки.

"Для того, щоб контролювати ці рухи потрібно біля кожної дитини, а їх там 22, садити працівника. Це фактично неможливо, тому є моменти м'якої фіксації. Дітей спеціальними засобами. тобто сертифікованими ременями, не фіксують. Такими ременями фіксують тільки дорослих людей", – розповіла представниця департаменту соцзахисту населення ОВА.

Порушення права на приватність пов'язане з тим, що у деяких частинах закладу тривають ремонтні роботи, які мають закінчитись до кінця червня Через це деяких пацієнтів доводиться розміщувати в кімнатах з іншими.

За результатом моніторингу, прокурора теж звернула увагу на інформацію та розпочала розслідування.

"Перевіряється інформація щодо факту неналежного виконання своїх професійних та службових обов’язків щодо охорони та здоров’я вихованців одного із дитячих будинків-інтернатів у м. Дніпро.

Ювенальними прокурорами Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато кримінальне провадження за фактом неналежного виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей (ч. 1 ст. 137 КК України).

Наразі встановлюються всі обставини та причетність співробітників закладу", - повідомили в Дніпропетровській обласній прокуратурі.

Зазначається, що після візиту представників Офісу Омбудсмана, один з медпрацівників подав заяву про звільнення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...