• Головна
  • Черги, здорожчання та графіки: чи виникнуть серйозні проблеми з водою на Дніпропетровщині
18:45, 6 червня 2023 р.

Черги, здорожчання та графіки: чи виникнуть серйозні проблеми з водою на Дніпропетровщині

Черги, здорожчання та графіки: чи виникнуть серйозні проблеми з водою на Дніпропетровщині

Після підриву Каховської ГЕС рівень води у Дніпропетровській області стрімко знижується. Від нього залежать Нікопольський та Криворізький райони. В них можуть виникнути проблеми водопостачанням. 

Про це повідомляє сайт 056.

Влада контролює ситуацію та просить людей не панікувати.

"Я ж написав – вода буде. Забір води в останні 5 годин збільшився у 2 рази – всі набирають ванни та інші ємкості. Не витримує автоматика насосів, постійно вибиває. Через це частина насосів не працює", - написав Вілкул ще вранці.

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко також закликав людей зберігати спокій і не панікувати.

За словами Євтушенка, ситуація в районі контрольована, працюють всі водоканали. Багато мешканців вже зробили запаси і технічної, і питної води. Якщо у когось ще запасів немає, їх треба зробити. Від ночі працюють всі служби, а керівництво району знаходиться на зв’язку із обласною державною адміністрацією.

"Ми не залишимося одні у цій ситуації. Про нашу біду знають Офіс президента, ОВА, всі фахівці на місцях і працюють. Ми з вами вже переживали ситуацію взимку, коли рівень води у Каховському водосховищі знижувався. І жоден мешканець тоді не залишився без питної води", - сказав голова РВА.

Наразі профільні структури Дніпропетровській області контролюють ситуацію та роблять все для забезпечення населення водою.

За словами начальника ДніпроОВА Сергія Лисака, обидва райони зараз з водою. У деяких громадах Криворізького Району вона подається за графіком. Розуміючи, що ситуація може змінюватися, мешканців попросили зробити запаси.

"Проте, прошу мешканців не панікувати, ми готувалися до ситуації. Маємо план дій. Райони забезпечені спеціальною технікою для підвозу води і системами доочистки. Розроблена і проектно-кошторисна документація щодо забезпечення сталим водопостачанням таких міст як Кривий Ріг, Нікополь, Марганець і Покров, у тому числі за умови критично низького рівня води у водосховищі. Всі розрахунки вже у Мінінфраструктури", – звернувся Лисак.

Зараз триває робота ОВА з благодійниками. Райони, які опиняться в біді отримають допомогу від них.

"Вже зараз обговорюються питання доставки бутильованої води, за потреби евакуації жителів та інші важливі питання життєдіяльності. І зараз ми маємо для вас чіткий і простий посил: Люди не залишаться сам на сам з бідою, кожен отримає питну воду", - підсумував начальник Нікопольської РВА.

Також в мережі з'явилося фото, де за 6 літрів негазованої мінеральної води просять аж 239 гривень. На полицях з пляшками також є оголошення про те, що в одні руки дають тільки один бутиль.

Черги, здорожчання та графіки: чи виникнуть серйозні проблеми з водою на Дніпропетровщині, фото-1

Але це фейк. Подекуди ціни виросли, але не на стільки. До того ж їх контролює влада.

"Відучора моніторимо ціни на воду. Висновок – вони не змінилася критично. Так, є поодинокі випадки, коли підприємці накручували вартість. Але з ними буде проведена робота. Наживатися на біді ніхто не має права.Наразі область повністю забезпечена питною водою. Ажіотажу в магазинах не спостерігається", - написав голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...