• Головна
  • Розорить із новим тарифом: побутова техніка, яка споживає найбільше електроенергії
18:00, 1 червня 2023 р.

Розорить із новим тарифом: побутова техніка, яка споживає найбільше електроенергії

Розорить із новим тарифом: побутова техніка, яка споживає найбільше електроенергії

З 1 червня вводиться новий тариф на світло для населення — для усіх побутових споживачів буде фіксована ціна 2,64 грн/кВт год незалежно від кількості використаної електроенергії. Це значне подорожчання, тому, щоб не шокуватися від сум в платіжках, українцям слід бути ще економнішими.

Про це повідомляє сайт 056.

Побутова техніка, що споживає найбільше електроенергії, може різнитися в залежності від кількості використовуваних пристроїв та їхньої ефективності. Однак деякі типові пристрої, які споживають значну кількість електроенергії, включають:

1. Холодильник. Він постійно працює, щоб зберігати продукти охолодженими, і споживає значну кількість електроенергії.

Регулярно розморожуйте холодильник. Якщо на стінках пристрою утворюється лід та сніг, це підвищує його енергоспоживання на 15-20%. Також не ставте в холодильник гарячі страви. Адже, щоб підтримати задану температуру, холодильник витрачатиме набагато більше електроенергії.

2. Пральна машина та сушарка. Ці пристрої, особливо старі моделі, можуть бути енергозатратними через багатоцикловий процес прання та сушіння.

Влітку спробуйте прати в холодній воді, для цього зараз існує безліч спеціальних засобів.  Таким чином ви зможете запобігати вицвітанню одягу та заощадите на електроенергії.

3. Електрична плита. Готування їжі може споживати значну кількість енергії, особливо якщо використовується електрична плита. Тому зараз вигідніше використовувати газову плиту.

4. Електричний бойлер. Великий бойлер для нагрівання води може споживати багато електроенергії, особливо якщо він постійно включений. Тому хочу б переведіть бойлер на економний режим. 

5. Кондиціонери повітря. Використання кондиціонера для охолодження або обігріву приміщення також може споживати значну кількість електроенергії.

Щоб зекономити на роботі кондиціонера у спеку,  вночі відчиняйте вікна, а вдень їх завішуйте.  Відчинені вночі вікна допоможуть знизити температуру, а завішені вдень штори —  збережуть прохолоду. 

6. Телевізор, аудіосистема, ігрова приставка чи монітор комп'ютера. Варто зазначити, що телевізор зі світлодіодною технологією споживає на 25% менше енергії, ніж LCD, і до 40% менше, ніж плазмові екрани.

Не залишайте комп’ютер у режимі очікування на цілий день чи ніч. В такому стані його можна залишати, якщо ви відлучаєтесь від робочого місця на декілька хвилин.

Побутові прилади, що стоять близько один від одного, накопичують електроенергію, забезпечте оптимальну відстань між ними.  Холодильник не повинен близько стояти біля плити, колонки, бойлера для нагрівання води, нагрівача чи батареї.

Важливо зазначити, що енергоспоживання може варіюватися залежно від моделі та стану пристроїв. Сучасні енергоефективні пристрої зазвичай споживають менше електроенергії, ніж старі моделі.

Крім того, важливо регулярно підтримувати та обслуговувати свою побутову техніку, щоб забезпечити її ефективну роботу та мінімізувати витрати енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Через значні руйнування енергетичної інфраструктури по всій території України впроваджують стабілізаційні відключення електроенергії. Їх будуть застосовувати, щоб зменшити дисбаланс в енергосистемі та щоб уникнути масштабних відключень.
Оголошення
live comments feed...