• Головна
  • Для чого купують набори кухонних ножів?
Новини компаній
15:19, 31 травня 2023 р.

Для чого купують набори кухонних ножів?

Новини компаній

Професійні кухарі часто мають цілий арсенал ножів, включаючи як універсальні та суто спеціалізовані їх види. Але навіть тим, хто готує вдома, зазвичай потрібен не більше чим один ніж.


Зрозуміло, що ножі призначені для різання. І більшість ножів добре впораються з цим завданням. Але питання полягає в тому, наскільки зручним і ефективним буде конкретний ніж для певної роботи.

Тут ми стикаємося з проблемою відсутності універсального ножа, який підійде для всіх ситуацій. Навіть кухар-аматор може стикнутися з необхідністю мати певний ніж для конкретної роботи.

З іншого боку, якщо ви купуєте ножі без якогось плану та порядку, ви обов'язково зіштовхнетесь з проблемою їх зберігання. Ножі, у безладі розкидані по кухні та не маючі постійного місця, не лише швидко зношуються, але й створюють небезпеку.

Отже, тема кухонних ножів трохи складніша, чим можна було б подумати. Одним із шляхів розв'язання цієї проблеми і є придбання готового набору кухонних ножів з блоком для зберігання.

Такий набір має свої переваги. Ви заощадите час і, часто, гроші. Ви одразу отримаєте ножі разом із зручним місцем для їх зберігання. Крім того, ваша кухня стане більш привабливою, оскільки сучасні набори кухонних ножів розроблені професійними дизайнерами. Очевидно, вибір наборів на ринку є дуже різноманітним, і кожен може знайти оптимальний варіант, який відповідає його потребам.

Зазвичай найбільш оптимальним для домашньої кухні вважається набір у якому є:

  • Шеф-ніж. Великий кухарський ніж, який використовують майже всі профі. Якщо навчитись використовувати його правильно, шеф-ніж стане для вас найзручнішим та найважливішим кухонним знаряддям.

  • Універсальний ніж. Менший від шефа вид ножа, який частіше за все й звикли у нас називати кухонним ножем. Є справжнім універсалом. Різати ним можна що завгодно. З успіхом підмінить шеф-ніж там, де той буде дещо завеликим.

  • Маленький ніж для овочів та фруктів. Насправді підходить не тільки для очищення та нарізання овочів та фруктів. Головне у цьому маленькому ножі його точність та маневреність. Він добре підходить для різної тонкої роботи.

  • Зубчастий ніж для нарізання хліба. ніхто краще за нього не наріже хліб та кондитерські вироби. також добре він підходить для акуратного розрізання соковитих плодів та розпилювання товстокорих овочів (на кшталт гарбузів та патисонів)

Все більш популярним стає і японський аналог європейського шеф-ножа – універсальний ніж сантоку. Він дещо легший та простіший у використанні чим шеф. Сантоку добре підходить для нарізання типових інгредієнтів японської кухні – овочів та морепродуктів. Також добре він ріже сир (бо завдяки будові леза до нього майже не прилипають продукти).

Існує багато інших видів ножів за рахунок яких розширюється функціональність наборів та їх різноманітність. Так у різних наборах крім вище описаних ви можете зустріти довгі ножі для нарізання м’яса, ножі для нарізання сиру, ножі для стейків, кухонні ножиці, сікачі та навіть мусати для правлення та заточування.

Зрештою, вибір набору кухонних ножів залежить від особистих уподобань та вашого кулінарного стилю. 

Отже, якщо ви бажаєте мати на вашій кухні ефективні і зручні інструменти, розгляньте можливість придбання набору кухонних ножів з блоком для зберігання. Ви отримаєте необхідну гнучкість, функціональність і зручність в одному комплекті, що полегшить вам кулінарний процес і покращить вигляд вашої кухні.

Будьте обережні та звертайте увагу на якість ножів і добре доглядайте за ними, щоби вони служили вам тривалий час і забезпечували вашу безпеку під час використання. Вдало підібраний набір кухонних ножів може стати дуже цінним придбанням для вашої кухні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...