• Головна
  • Атака по медзакладу Дніпра: подробиці про місце "прильоту" та оточуючу територію
17:00, 26 травня 2023 р.

Атака по медзакладу Дніпра: подробиці про місце "прильоту" та оточуючу територію

Атака по медзакладу Дніпра: подробиці про місце "прильоту" та оточуючу територію

Вранці 26 травня війська рф вдруге за добу атакували Дніпро. Ракета влучила в спальний мирний район. Постараждали лікарня, ветеринарна клініка, стадіон, будівля училища, школа, а також житлові будинки.

Про це повідомляє редакція 056.

В результаті атаки вже 30 постраждалих, з яких 21 – у стаціонарі, з них троє – «важкі». Також поранило двох дітей 3 та 6 років, вони знаходяться в лікарні, але їх життю загрози немає.

Двоє людей загинули - один чоловік, який йшов біля місця прильоту, тіло іншого знайшли під завалами.

З трьома людьми зараз немає зв'язку. За словами мера Дніпра Бориса Філатова це можуть бути медики лікарні, в яку влучила ракета. Але сталося диво і більшості з них пощастило, тому що в ту хвилину, коли був "приліт", то фактично була перезміна.

Це колишня міська поліклініка №1 ДМР, зараз це філіал нашої лікарні швидкої допомоги. Там працювали з психічно-хворими людьми. Був прийом на третьому та на першому поверхах. На другому - до квітня жили ВПО.

"В поліклініці працювали з людьми, які потребують психічної допомоги. Я розумію, що увечері держава-терорист почне інформаційну кампанію, що тут були війська НАТО. Це суто цивільний об'єкт. Ніяких військових тут ніколи не було і в мене є тільки одна версія, навіщо вони це роблять - це терор", - підсумував Борис Філатов.

Сила удару була настільки сильною, що порозбивала вікна в більшості квартир в багатоповерхівках, що знаходяться на районі і не тільки в прилеглих. На місці працюють всі служби, які надають допомогу та фіксують наслідки.

Також ракета зруйнувала оновлений сучасний стадіон. В ньому потрощена огорожа, газон, розбиті вікна в адмінбудівлі.

Рятувальники о 13:40 загасили пожежу. Зараз тривають пошуково-рятувальні роботи на місці вибуху ворожої ракети. Скільки людей перебували там на момент влучання ракети, наразі невідомо.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого на території України підступно вдерся ворог. Українці об'єдналися проти країни агресора та завзято та героїчно обороняють державу. Разом мы переможемо! Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Бий ворога!
Останні новини
Оголошення
live comments feed...