Новини компаній
17:16, 19 травня 2023 р.

У чому полягає магія чаю

Новини компаній

Історія китайського чаю починається тисячі років тому – його коріння пов’язують з імператором Шеннуном, який відкрив чай випадково. Сьогодні ж різноманіття видів чаю дозволяють нам кожен день відкривати для себе нові смаки.

Звідки походить чай

У чому полягає магія чаю, фото-1

Після того, як за легендою Шеннуну випадково через вікно попав у каструлю з киплячою водою листок чаю, пройшло вже багато років. Вирощування чайних листків було розповсюдженим явищем в Китаї ще у другому столітті до нашої ери. Його використовували спочатку як ліки та тонізуючий напій. Згодом поширення його популярності пуер, гуань-інь, ву-йі та інші різновиди китайського чаю, які сьогодні легко дістати через інтернет магазин китайського чаю, стали невід’ємною частиною духовного життя та медитацій. Чай вирощують у різних куточках Китаю сьогодні, серед яких:

  • Провінція Фуцзянь відома виробництвом ті-гуань-інь, гуань-інь, тьен-гуань-інь та інших чаїв улун.
  • Провінція Юньнань, яка відома своїм якісним пуером.
  • Провінція Аньхой пов’язана з виробництвом зеленого чаю.
  • Провінція Чжецзян славиться своїм вишуканим жасминовим чаєм.

Це самі головні провінції з яких ми отримуємо чаї сьогодні, але їх існує набагато більше.

Властивості чаю

Китайський чай відомий як джерело багатьох корисних вітамінів та важливих елементів для організму людини. Він впливає не тільки на стан фізичного здоров’я, але й здатен змінювати наші емоції, сприяє заспокоєнню розуму, що підштовхує людину на духовний розвиток. Серед важливих властивостей чаю необхідно виділити:

  • Катехіни та поліфеноли є важливими антиоксидантами, які борються зі стресом та захищають клітини організму від токсинів та різноманітних пошкоджень.
  • Компоненти чаю, такі як л-теанін сприяють поліпшенню концентрації уваги та когнітивних функцій організму. Водночас сприяє заспокоєнню та релаксації – все залежить від дози.
  • Антиоксиданти, якими багатий китайський чай покращують стан шкіри та зменшують її запалення, допомагають боротися зі старінням шкіри.
  • Різновиди улуну відомі своїми властивостями покращення травлення та сприяють швидкому переробленню їжі, допомагаючи при цьому знизити вагу.
  • Кофеїн, який знаходиться в чаї, може підняти настрій та зарядити енергією на цілий день. Чай має більш тонкий ефект, ніж кава та він триває довше.

Китайський чай – це унікальний продукт, який бажано додати у свій раціон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...