• Головна
  • Звільнення досвідченого лікаря через реорганізацію в Дніпрі: керівництво закладу продовжує свій тиск на медичний персонал
11:30, 17 травня 2023 р.

Звільнення досвідченого лікаря через реорганізацію в Дніпрі: керівництво закладу продовжує свій тиск на медичний персонал

Звільнення досвідченого лікаря через реорганізацію в Дніпрі: керівництво закладу продовжує свій тиск на медичний персонал

У Дніпрі звільнили лікаря з досвідом роботи 38 років за допомогою здійснення процедури реорганізації. Під час цього процесу було знищено відділення, яке існувало більше 60 років і у якому в 2015 році оперували 1500 пацієнтів, а до війни 800. Зараз 500 через те, що відділення сім місяців було зачинено через широкомасштабне вторгнення. Лікарі були вимушені оперувати на Космічній. Пацієнтам після операцій на молочній залозі доводилось перебувати з тими у кого проблеми з кишківником, що робити було небезпечно. За умовами реорганізації відділення підєднали до іншого у лікарні на Космічній. Після публікації у нас на сайті та на особистих сторінках лікарів тиск від керівництва закладу збільшився. 

Редакція розкаже про цю ситуацію. 

Після того, як Коренюк Дмитро опублікував пост на Facebook в підтримку звільненого Анатолія Хоменко, з яким вони працювали 21 рік. Ще й звернувся до Дніпропетровської обласної державної адміністрації, з проханням на офіційному рівні розібратися з наявними проблемами нашого лікувального закладу, генеральна директорка Дніпропетровського обласного онкологічного диспансеру (КП ДОКОД) Балашова Ольга викликала лікаря на трибуну. Вона вимагала «висловити свої претензії колективу», можливо, намагаючись налаштувати колег проти лікаря. Балашова хотіла, щоб лікар розповів, що саме його "турбує" і чому насмілився публічно говорити про проблеми в лікарні.

Звільнення досвідченого лікаря через реорганізацію в Дніпрі: керівництво закладу продовжує свій тиск на медичний персонал, фото-1

Через це Коренюк Дмитро вважає за доцільне висвітлення цих питань. І ці питання не стосуються колективу, а лише окремих рішень керівництва закладу. Ось ці питання, які виникли в результаті роботи:

  • На яких підставах звільнили Анатолія Хоменко - провідного фахівця, хірурга, лікаря з багаторічним стажем і хорошими показниками роботи? 
  • На яких підставах звільнили старшу медичну сестру хірургічного відділення – спеціаліста з 2-ма вищими освітами та безперервним стажем роботи в ДОКОД?
  • Чому із початком війни в країні, коли персонал інших медзакладів м. Дніпро буквально падав з ніг від напливу пацієнтів, лікарню по вул. Гавриленка закрили на цілих шість місяців?

Зазначимо, що в цей період співробітники закладу не мали можливості заробити гроші для себе і своїх родин. Їх відправили у відпустки – за свій рахунок. Також лікарі не дали допомогти громадянам, а могли це робити для поранених та ВПО. Лікарню відкрили лише за півроку, так і не пояснивши, чому медперсонал був «в простої» стільки часу.

  • Чому медичному персоналу лікарні - не сплачують за понаднормову роботу? Лікарі, медичні та молодші сестри не отримують доплату за роботу вночі, після закінчення робочого часу та у вихідні.
  • Чому генеральна директорка ДОКОД та її заступники вимагають підписувати фінансові документи (графіки, табелі), що не відповідають дійсності?

Коренюк Дмитро Євгенович — лікар-анестезіолог вищої категорії, лікар-онколог. Закінчив Дніпропетровський медичний інститут. Має медичний стаж понад 30 років, з них 20 років в онкологічних клініках. Член Української Асоціації з вивчення болю. Член Асоціації анестезіологів України. Він ставить ці питання і має право отримати на них відповіді. 

Дмитро Євгенович розуміє, що це звернення не принесе йому ніякої користі, а навпаки. Тим не менш, він сподівається таким чином стримати керівництво від ухвалення рішень, що шкодять пацієнтам, працівникам і закладу загалом.

Адже КП «ДОКОД» ДОР - це комунальне підприємство, а не приватна структура, заклад, що «належить» кожному мешканцю міста, області чи навіть України – громаді. Тож, власником цього закладу фактично є комуна (громада) – а не керівництво КП.

Керівництву дише довірили керувати цим закладом і вона потроху зникає. 

Зазначимо, що у знищено у під час реорганізації стаціонарному онкохірургічному відділенні №3 в КП “ДОКОД” ДОР” 45 ліжок і проводились оперативні та комбіновані лікування доброякісних та злоякісних пухлин молочної залози. У роботі широко використовувалась методика органозберігаючих та рекунстроктивно-відновних операцій.

Робились секторальні резекції молочних залоз з інтраопераційним гістологічним дослідженнями. Операції при злоякісних пухлинах молочної залози зі збереженням молочної залози (органозберігаючі операції). 

Після реорганізації цього відділення не стало і його завідуючого Хоменко Анатолія Васильовича, якого звільнили разом із старшою медичною сестрою. Окрім цього було звільнено ще трьох людей, які досягли пенсійного віку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...