• Головна
  • П'ятеро загиблих на Донеччині та четверо постраждалих на Дніпропетровщині: головне за ніч по регіонах
11:35, 16 травня 2023 р.

П'ятеро загиблих на Донеччині та четверо постраждалих на Дніпропетровщині: головне за ніч по регіонах

П'ятеро загиблих на Донеччині та четверо постраждалих на Дніпропетровщині: головне за ніч по регіонах

Триває чотириста сорок сьома доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування.

Редакція розкаже про ситуацію по регіонах України. 

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»).

Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

Крім того, у ніч на 16 травня противник атакував ударними дронами типу «Shahed-136/131», а також проводив повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “SuperCam”.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою, адже ворог не припиняє тактику терору.

На Київщині

Вночі ворог атакував столицю, під час повітряної тривоги працювала ППО. Напад був винятковим за щільністю, кажуть у КМВА, ставши вже восьмим із початку травня.

Війська рф застосували БпЛА, крилаті ракети та, ймовірно, ракети балістичного типу. Більшість ворожих повітряних цілей вдалося знищити.

Мер Кличко розповів, що уламки ворожих повітряних цілей впали в Оболонському, Шевченківському, Солом’янському та Дарницькому районах.

Загалом пошкоджено декілька автомобілів та будівля площею 200м². У Соломʼянському районі – троє потерпілих.

Деякі уламки впали на Київський зоопарк. Від уламків ворожої ракети у столичному Зоопарку не постраждали ні працівники, ні тварини. 

Пошкоджено зелені насадження, але всі поламані гілки вже прибрали, повідомив мер Кличко.

Зараз із тваринами проводять антистресові заходи. І сьогодні, як зазвичай, о 10:00 зоопарк відкриється для відвідувачів.

На Черкащині

Силами ППО над областю знищено ворожий безпілотник. Без потерпілих і руйнацій.

На Чернігівщині

Окупанти обстріляли з реактивної артилерії, мінометів, ствольної артилерії Корюківський та Новгород-Сіверський райони – знищено нежитловий будинок та пошкоджено сім приватних будівель у Сновській громаді. Минулося без жертв.

На Сумщині

Вранці росіяни двічі обстріляли прикордоння: Шалигинську громаду зі стрілецької зброї та крупнокаліберного кулемета, а Білопільську – з міномета. Попередньо без втрат.

Запорізька область

За добу – 90 ударів по 14 містах і селах області. Зафіксовано руйнування 24 цивільних об'єктів. Ворог завдав удару по багатоповерхівках, приватних будинках та господарчих спорудах в Оріхові.

На Дніпропетровщині

Загарбники «накривали» артилерійським вогнем Нікопольщину: під удар потрапила Червоногригорівська громада і Нікополь. По місту поцілили майже три десятки снарядів, постраждало четверо людей.

На Харківщині

Внаслідок артилерійського обстрілу смт Дворічна Куп'янського району загинуло двоє людей – чоловік і жінка, ще один чоловік отримав осколкові поранення та був госпіталізований.

На Луганщині

На Сватівщині противник спробував покращити тактичне положення поряд з Новоселівським, успіху не досяг. У Стельмахівці артилерійські обстріли спостерігаються майже щодня. За добу противник здійснив 99 обстрілів (478 снарядів).

На Донеччині

Ворог здійснив 32 обстріли, застосувавши ЗРК «С-300», авіаудар, РСЗВ «Град», артилерію. Пошкоджено 15 житлових будинків, дві школи, дитсадок, лікарня, дві ЛЕП, будівля ліцею, церква, адмінбудівля Селидівської виправної колонії. Повідомляється про п'ятьох загиблих і чотирьох поранених.

На Миколаївщині

Силами та засобами ППО повітряного командування «Південь» збито чотири російські ракети, випущені окупантами з акваторії Чорного моря.

На Херсонщині

За добу – 80 обстрілів (407 снарядів), з них по Херсону – 14 обстрілів (60 снарядів). Окупанти вчергове обстріляли цивільну інфраструктуру – під вогнем був Корабельний район Херсона, де пошкоджено та знищено житло і господарчі споруди. Через російську агресію п'ятеро людей зазнали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...