• Головна
  • Палаючий кремль: що відомо про вибухи у москві та як відреагували в Україні
18:30, 3 травня 2023 р.

Палаючий кремль: що відомо про вибухи у москві та як відреагували в Україні

Палаючий кремль: що відомо про вибухи у москві та як відреагували в Україні

Сьогодні на пропагандиських ЗМІ та Telegram каналах з'явилася інформація, що вночі «київським режимом» було здійснено спробу завдання удару безпілотними літальними апаратами по кремлівській резиденції президента. В усьому окупанти звинувачують Україну. В нашій країні вже відповіли на звинувачення.

Про це повідомляє редакція.

Цієї ночі біля кремля було чутно два потужні вибухи. Після цього небо затягло густим димом. Про те, що відбулося, стало відомо з московських соцмереж. Окупанти вже прокоментували нічні прильоти по резиденції рашиського диктатора. Пропагандисти рф офіційно заявили, що ніби-то у вибухах винна Україна. Терористи стверджують, що палаючий купол – результат удару українського безпілотника.

Реакція російських пропагандиських пабліків:

Палаючий кремль: що відомо про вибухи у москві та як відреагували в Україні , фото-1

“Спроба атаки БПЛА по кремлю – замах на президента. російська сторона залишає за собою право вжити заходів у відповідь там і тоді, де і коли вважатиме за потрібне”, – заявили у рф.

Президент Володимир Зеленський прокоментував заяви російської влади про нібито українську атаку дронами по Кремлю сьогодні вночі: «Ми не атакуємо ані путіна, ані москву, ми боремося на власній території, захищаємо свої села і міста». 

Зеленський додав, що в Україні — дефіцит зброї, тож українські сили не використовують її ніде, окрім української території.

До цього речник президента Зеленського Сергій Никифоров прокоментував заяви рф стосовно причетності України до нічних вибухів в москві. Він зазначив, що обвинувачення не відповідають дійсності.

“У нас немає інформації про так звані нічні атаки на Кремль, але як неодноразово заявляв президент Зеленський, усі наявні сили та засоби Україна спрямовує на звільнення власних територій, а не на атаку чужих”, – зазначив Сергій Никифоров.

Окрім того, прессекретар президента України назвав імовірну причину вибухів.

“Те, що сталося в москві, очевидно, нагнітання ситуації перед 9 травня. Очікуваний прийом від наших супротивників”, – наголосив Сергій Никифоров.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що нічна атака дронів на Кремль — це провокація: "росія намагається показати ескалацію з боку України. росія так робить завжди. Над самим центром столиці відбуваються такі речі — то для мене це виглядає як мінімум дивно. Можливо, слід від них чекати тепер на якісь провокації в Україні".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
24 лютого на території України підступно вдерся ворог. Українці об'єдналися проти країни агресора та завзято та героїчно обороняють державу. Разом мы переможемо! Віримо у ЗСУ! Віримо в Україну! Бий ворога!
Оголошення
live comments feed...