• Головна
  • Що найбільше шкодить серцю: більшість людей про це не здогадуються
17:00, 24 квітня 2023 р.

Що найбільше шкодить серцю: більшість людей про це не здогадуються

Що найбільше шкодить серцю: більшість людей про це не здогадуються

На здоров'я серця негативно впливають сильні стреси, які з'явились в більшості українців через війну. Як відомо, завдають шкоди також куріння та зловживання алкоголем, неправильне харчування. Та одним з найбільших ворогів, про який ми навіть не замислюємось, є малорухливий спосіб життя. Спеціалісти вважають, що це найперша шкідлива звичка, яка чинить негативний вплив на роботу серцевої системи.

Про це повідомляє сайт 056.

Регулярна активність не лише продовжує життя, але й впливає на роботу серця, адже може допомогти у контролі підвищення артеріального тиску та "поганого" холестерину – основних факторів, що провокують серцеві недуги. Саме тому сидячий спосіб життя – це найгірше, що ви можете зробити для вашого здоров’я.

Лікарі зазначають, що почати рухатися не пізно у будь-якому віці. Якщо ви ніколи не займалися спортом, не слід встановлювати рекордів або бігти марафон. Просто кожного дня присвячуйте деякий час фізичній діяльності.

Малорухливий спосіб життя може негативно впливати на серце в кількох аспектах:

  • Збільшення ризику розвитку ожиріння: малорухливий спосіб життя зменшує кількість витрачених калорій, що може призвести до накопичення надмірної ваги та ожиріння. Ожиріння збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, таких як артеріальна гіпертензія, діабет, гіперліпідемія та коронарна хвороба серця.
  • Зменшення якості кровообігу: фізична активність допомагає покращити якість кровообігу в організмі, оскільки вона стимулює серцево-судинну систему та підвищує її ефективність. Малорухливий спосіб життя може призвести до погіршення якості кровообігу та збільшення ризику розвитку серцево-судинних захворювань.
  • Збільшення рівня стресу: малорухливий спосіб життя може призвести до підвищення рівня стресу в організмі, що може негативно позначитися на серці. Підвищений рівень стресу може призвести до збільшення артеріального тиску, збільшення частоти серцевих скорочень та інших серцево-судинних проблем.
  • Зменшення гнучкості судин: фізична активність допомагає зберегти гнучкість судин, що зменшує ризик серцево-судинних захворювань. Малорухливий спосіб життя може призвести до зменшення гнучкості судин та підвищення ризику розвитку серцево-судинних захворювань.

Загалом малорухливий спосіб життя може призвести до погіршення фізичної форми, що може негативно позначитися на серці. Лікарі рекомендують займатися регулярною фізичною активністю, щоб зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань та підтримувати здоров'я серця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
З 24 лютого на Україну було здійснено підлий напад. З цього моменту житя українців поділилася на до та після. Наразі виникають ситуації, які нам мирному населенню не відомі. Тож надає о поради, які можуть врятувати життя.
Останні новини
Оголошення
live comments feed...