• Головна
  • На Дніпропетровщині подали 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно
11:45, 10 квітня 2023 р.

На Дніпропетровщині подали 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно

На Дніпропетровщині подали 1,5 тис заяв про зруйноване або пошкоджене майно

З початку року у ЦНАПах Дніпропетровщини прийняли майже 1,5 тис заяв про знищене або пошкоджене майно. Такі звернення можна подавати у центрах надання адмінпослуг або онлайн – через державний портал Дія.

Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

Під час повномасштабного вторгнення багато мешканців області залишилися без житла. Їхні оселі розбиті ворожими обстрілами і ракетними ударами. Фіксувати пошкодження й руйнацію майна допомагають працівники ЦНАПів. Вони приймають та оформлюють звернення.

Він додав, що у березні 2023-го Президент України Володимир Зеленський підписав закон про порядок компенсації за знищене та пошкоджене через бойові дії майно. Там визначені механізми відшкодування та перелік тих, хто може його отримати. Тож у травні, як тільки закон набере чинності, ЦНАПи почнуть приймати заяви вже безпосередньо на відшкодування збитків.

Компенсацію пропонують надавати за понівечену або зруйновану нерухомість: квартири, кімнати в гуртожитках, приватні будинки, садові й дачні садиби. Кожен випадок розглядатиме спеціальна комісія. Фахівці оцінюватимуть завдану матеріальну шкоду і прийматимуть рішення про надання компенсації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...