• Головна
  • На Дніпропетровщині СБУ викрила ще шістьох колаборантів на антиукраїнській агітації
13:00, 7 квітня 2023 р.

На Дніпропетровщині СБУ викрила ще шістьох колаборантів на антиукраїнській агітації

На Дніпропетровщині СБУ викрила ще шістьох колаборантів на антиукраїнській агітації

Служба безпеки України в рамках системної роботи з протидії проявам колабораціонізму викрила чергових ворожих поплічників в Дніпропетровській області.

Про це повідомляє редакція 056 з посиланням на пресслужбу СБУ.

Співробітники СБУ на постійній основі здійснюють інформаційний моніторинг інтернет-простору і продовжують встановлювати поціновувачів ідей «руського миру» в регіоні. На цей раз на антиукраїнській агітації викрито шістьох мешканців Павлоградського району.

Так, викрито мешканця регіону, колишнього співробітника органу місцевого самоврядування, який активно займався антиукраїнською агітацією. Підтримуючи постійне спілкування зі знайомими росіянами, він насичувався неправдивою інформацією з пропагандистських каналів рф. Антиукраїнські наративи, які черпав з власних бесід, він розміщував через особистий акаунт в соціальних мережах. Основними тематиками постів були підтримка нанесення ракетних ударів по залізничній інфраструктурі країни та глорифікація дій окупаційних військ.

Також, уродженка Донецької області та співробітниця вугільно-добувного підприємства регіону, на власній сторінці у забороненій соцмережі розповсюджувала інформаційний контент із публічними закликами до підтримки представників окупаційних органів влади. Спілкуючись із мешканцями окупованих територій Донеччини, які насичені рашиською пропагандою, вона виказувала підтримку рішень та дій держави-агресора, їх збройних формувань і невизнання поширення державного суверенітету України на окуповані області. 

Встановлено ще одну місцеву мешканку, яка здійснювала публічне заперечення збройної агресії рф через особистий акаунт в соціальних мережах. Працівниця підприємства вугільної промисловості під час спілкування зі знайомими та родичами з рф, отримувала антиукраїнську пропагандистську інформацію. В ній рф фігурувала як «справедлива і демократична» країна, а Україна - як держава націоналістичного спрямування, де переслідують російськомовне населення. В своїх постах вона відкрито підтримувала військову агресію проти нашої держави та пропагувала ідеї «руського миру». 

На активній антиукраїнській агітації СБУ викрила також мешканку Павлограду. Жінка через особистий акаунт у забороненій соціальній мережі активно просувала деструктивний контент. Пости та коментарі з підтримки дій путінського режиму, ведення бойових дій проти українського народу та окупації окремих територій нашої держави регулярно з’являлись на її сторінці, в антиукраїнських пабліках і групах. Постійне спілкування в проросійських групах ще більше розпалювало в ній негативне ставлення до української влади. 

Ще один мешканець районного центру і колишній співробітник виконкому однієї з селищних рад також просував антиукраїнські наративи через інтернет. Будучи уродженцем рф і маючи близьких родичів в окупованому Криму та рф, він постійно підтримував з ними зв'язок. Спілкування накладало відбиток на сприйняття чоловіком реальної обстановки в країні. Через особистий акаунт він просував ключові аспекти проросійської пропаганди. Пости з критикою української влади, яка на його думку була нелегітимною і прийшла до управління країною через державний переворот, і війною рф, яка направлена на «звільнення від нацистів», стали постійним контентом аккаунта колаборанта.

Крім того, викрито мешканця Павлограду, який теж заперечував військову агресію рф й цілковито підтримував встановлення маріонеткового режиму на тимчасово окупованих територіях. Чоловік публікував у соцмережах антиукраїнські наративи. Зокрема, основною тематикою постів було виправдовування дій російської армії, прославлення кривавого диктатора і підтримка знищення рашистами української державності. В коментарях він також висловлював думку про доцільність реалізації ганебного проекту рф зі створення так званої «новоросії». 

Співробітники СБУ встановили антиукраїнських пропагандистів і заблокували ворожу агітацію.

Під час обшуків правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які вони використовували у протиправній діяльності.

Наразі в рамках кримінальних проваджень всім фігурантам повідомлено про підозру за колабораційну діяльність за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Викриття та блокування протиправної діяльності здійснювали співробітники Управління СБУ у Дніпропетровській області спільно зі слідчими Нацполіції за процесуального керівництва Павлоградської окружної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...