блог
17:51, 31 березня 2023 р.

Страхи маськовські

блог
Страхи маськовські

Про те, що Велика Британія збирається передати Україні боєприпаси зі збідненим ураном (ЗУ), стало відомо 21-го березня під час візиту Сі до Москви. Російські політики тут же заговорили про це мало не як про застосування ядерної зброї. Путін прокоментував заяву британців і підкреслив, що рф буде змушена реагувати, якщо Захід почне застосовувати зброю з ядерним компонентом.

Міноборони рф назвала ініціативу британців цинізмом, наголошуючи на жахливих наслідках застосування даного типу боєприпасів. Такі снаряди застосовували під час операції «Буря в пустелі», потім у Югославії, Іраку, і вони справді викликають у фахівців масу питань. Більше того, у грудні 2018 р. 141 держава підтримала резолюцію Генасамблеї ООН про проведення додаткового вивчення ефекту від боєприпасів зі збідненим ураном. Але що цікаво, росія, яка зараз топить за відмову від застосування таких снарядів через їхню шкідливість, тоді утрималася під час голосування. А зараз почала волати, пише політолог Юрій Федоренко у своєму блозі на  Цензор.нет.

Наразі не існує міжнародної конвенції, що забороняє застосування боєприпасів ЗУ у військових діях. Тому важливо зрозуміти, що воно таке, оті снаряди ЗУ та чим вони можуть допомогти Українцям у боротьбі з клятим кремлівським ворогом.

По-перше, збіднений уран - це відходи виробництва збагачення урану, які можна використовувати замість того, щоб їх зберігали і переробляли, що може бути досить дорогим. Використання збідненого урану для виробництва боєприпасів дозволяє скоротити витрати на утилізацію цих відходів. Нещодавно Міністерство енергетики України оголосило про запуск виробництва ядерного палива для своїх атомних енергоблоків. Тому виробництво власних боєприпасів ЗУ для України – це реальна можливість недалекого майбутнього.

По-друге, боєприпаси зі збідненого урану мають вищу бронепробивність, що дає змогу скоротити кількість необхідних боєприпасів для ураження цілей. Це може зменшити витрати на виробництво, транспортування і зберігання боєприпасів. Аналогічна бронепробивність притаманна боєприпасам із фольфраму або титану, але ЗУ набагато дешевше цих елементів, тому економічно вигідніший у виробництві.

По-третє, боєприпаси зі збідненого урану мають більшу дальність польоту і можуть точніше вражати цілі, що також може знизити кількість необхідних боєприпасів. Для України це дуже важливо. Адже зараз існує певний дисбаланс між українськими та ворожими можливостями вести постійні обстріли. Такої кількості снарядів, як росія, Україна не має навіть враховуючи значні поставки від країн, членів антипутінської коаліції.

Дальше, якісніше та більш смертоносними для ворога є такі боєприпаси. Саме тому росія так і кричить з цього приводу. Застосування боєприпасів ЗУ у військових діях є абсолютно легальним. Без всякого сумніву, потенційна небезпека таких боєприпасів для здоров’я наших захисників та навколишнього середовища існує. Тому використання боєприпасів ЗУ потребує додаткових заходів безпеки та відповідального ставлення до транспортування та зберігання. Як і до будь-якої летальної зброї.

Але загроза від використання таких боєприпасів набагато менша, ніж та реальна вбивча загроза від скаженого окупанта, який вдерся на нашу рідну землю у спробі поневолити Українську Націю!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Україна #росія #збідненийуран
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...