• Головна
  • 60% ліків за рецептом: яка ситуація в аптеках Дніпра та як заспокоюють фармацевти
16:45, 31 березня 2023 р.

60% ліків за рецептом: яка ситуація в аптеках Дніпра та як заспокоюють фармацевти

60% ліків за рецептом: яка ситуація в аптеках Дніпра та як заспокоюють фармацевти

Міністерство охорони здоров'я України повідомило, що з 1 квітня ліки можна буде купити за електронним рецептом. А це близько 60% зареєстрованих в Україні лікарських засобів. На фоні цього практично у всіх аптеках Дніпра весь день, 31 березня спостерігається ажіотаж.

Про це повідомляє сайт 056.

В усіх районах міста спостерігаються величезні черги до аптек. Люди хочуть встигнути купити деякі ліки, доки вони у вільному продажу. Найбільший попит на знеболювальні ліки, препарати для серцевих хвороб, антибіотики.

За цими та іншими препаратами в деяких аптеках черги починається аж на вулиці. Сайт tabletkiUA також перевантажений, або не працює.

Нагонить паніки й те, що людям, яким вдалося зробити в інтернет-замовлення вже пише, що їх ліки "За рецептом".

60% ліків за рецептом: яка ситуація в аптеках Дніпра та як заспокоюють фармацевти, фото-4

Виснажені фармацевти говорять докучливим покупцям, що нічого не зміниться, закон завтра не почне діяти. Таке ми почули у двох аптеках Дніпра.

Що буде завтра - побачимо. Але варто зазначити, що рішення Міністерства розширити список рецептурних ліків - небезпідставне.

У Національній службі здоров'я України пояснили: щоб унеможливити самолікування. Ми ж самі собі " медики ", проте не завжди точно оцінюємо всі ризики, коли самостійно "прописуємо" собі серцеві краплі або "щось" від кашлю. Так, ми знаємо, що неправильний прийом ліків може призвести до серйозних побічних ефектів, але… Але не цього разу і не з нами, чи не так?

Після того як українці почали пити антибіотики кінськими дозами і виробили у своїх організмах резистентність (стійкість) до цих видів ліків, лікарі ламають голови: як виписувати їх, коли це дійсно необхідно, а організм уже не реагує? І чи багато хто знає, що прийом деяких ліків викликає залежність? Може, все-таки до лікаря спочатку - він і препарат підбере, і безпечну дозу, і термін прийому.

Для лікарів теж стає все простішим: процес призначення ліків спрощується, контроль над відпусткою рецептурних ліків в аптеках посилюється. Електронний рецепт поширюється на всі рецептурні медикаменти, що входять до відповідного держреєстру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #аптеки Днепр #Нимесил Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...