• Головна
  • Через російські атаки зі знищеної Авдіївки евакуюють останніх комунальників
13:00, 27 березня 2023 р.

Через російські атаки зі знищеної Авдіївки евакуюють останніх комунальників

Через російські атаки зі знищеної Авдіївки евакуюють останніх комунальників

Після провалу операції по оточенню Бахмута армія рф перемістила фокус своєї уваги на Авдіївку. Агресор активізував спроби оточити це місто, яке не піддається йому з 2014 року. Також щодня місто піддається інтенсивним ракетним і артилерійським обстрілам. Окупанти навмисно руйнують цивільну інфраструктуру, підтримувати там життєдіяльність більше неможливо. Зараз зі знищеного міста евакуюють останніх комунальників.

Про це повідомляє сайт 056.

Із Авдіївки вирішено евакуювати співробітників комунальних служб. Населенню, яке все ще залишається в місті, теж рекомендують виїхати.

"Шкода це визнавати, та Авдіївка все більше стає схожою на місцевість з постапокаліптичних фільмів або … на геть зруйновану рашистами Мар’їнку", - заявив голова міської військової адміністрації Авдіївки Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

Він зазначив, що росіяни день у день перетворюють Авдіївку на місячний пейзаж, тому комунальників, які до останнього намагалися підтримувати життєдіяльність міста, вирішено евакуювати.

"Питання евакуації виникало не раз. В нас є поранені серед комунальників, є дуже серйозні поранені, лишились кінцівок. Вони понад рік виконували свої обов'язки, але останньою краплею був вчора ракетний удар. По їхнім підприємствам вже не раз були здійснені ракетні удари, авіаудари, просто вчора для них була остання крапля", - розповів він.

За словами Барабаша, в Авдіївці залишається близько двох тисяч місцевих жителів, з них шість дітей.

"Не прошу, наполегливо рекомендую їхати з Авдіївки, адже російські ракети і снаряди не шкодують нікого і нічого, яких би поглядів ви не дотримувались! Гаряча лінія евакуаційної групи «Білий Янгол» на Авдіївському напрямку – 066 56 19 102.

Або звертайтеся до Авдіївського УСЗН за номером: 0956004026. Телефонуйте або повідомляйте нам чи волонтерам! Вивеземо і заселимо в більш безпечному місці всіх!", - звернувся Барабаш.

Він також попередив, що в місті вимкнуть мобільний зв'язок, а через пару днів не буде кому обслуговувати генератори та мобільну вежу.

Ситуація в місті настільки напружена, що волонтерам, журналістам та цивільним заборонено в'їзд до Авдіївки, вона у "червоній зоні".

Через російські атаки зі знищеної Авдіївки евакуюють останніх комунальників, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Авдіївка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...