• Головна
  • В Дніпрі та області нові правила для рибалок: є нові обмеження та дозволи
14:00, 16 березня 2023 р.

В Дніпрі та області нові правила для рибалок: є нові обмеження та дозволи

В Дніпрі та області нові правила для рибалок: є нові обмеження та дозволи

20 років діяли для рибалок Дніпра та області діяли морально застарілі правила, які не зовсім відповідали законодавству. Це питання опрацювала влада і 9 грудня 2022 року набрав чинності оновлений наказ Мінагрополітики від 19.09.2022 №700 «Про затвердження Правил любительського і спортивного рибальства», передає сайт 056.

Нові Правила ввели на зміну застарілим. Ними передбачається покращити умови любительського, спортивного рибальства і підводного полювання. А ще націлені на охорону й збереження біорізноманіття українських водойм.

Як зазначив начальник управління Державного агентства рибного господарства в Дніпропетровській області Василь Волков, у новому документі врахували найкращі напрацювання країн ЄС, рекомендації профільних наукових установ України та пропозиції громадськості.

За його словами, найперше, змінилась добова норма вилову на одного рибалку. Тепер це 3 кг риби і один трофей. Ним може бути велика рибина у максимально дозволених розмірах. Наприклад, 80-сантиметровий європейський сом або півметрова щука. Рибалки зобов’язані мати із собою ваги та лінійку — для вимірювання улову.

Крім того, риболовам дозволили брати більше гачків у міжнерестовий період. Було п’ять на людину — стало сім.

Під час нересту рибу можна ловити лише в дозволених місцях, тільки з берега на вудку із двома гачками. Замість вудки можна використовувати і спінінг з однією штучною приманкою.

У нових правилах збільшили кількість дозволених для рибальства місць. Зокрема, ловити можна усіх жителів водойм, окрім тих, що занесені до Червоної книги України, переліків регіонально рідкісних видів та міжнародних природоохоронних списків. Також знято обмеження на вилов карликового сома та сонячного окуня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...