• Головна
  • Як приймати від клієнтів оплату карткою на рахунок для ФОП: технічні нюанси
Новини компаній
18:04, 14 березня 2023 р.

Як приймати від клієнтів оплату карткою на рахунок для ФОП: технічні нюанси

Новини компаній

5jP6VLYKBIyIo-wK9BcyQ7sR25JMIupRYn2qNxC0KDgXJBnmE-RzJLsCkq2DshEKcgXcic16ze7T5PKqttxVNLcHXJwcAYuDg0_m_WtCxTtKxQ2UNiTr4DoTSXzUqRwUtD5bfLn0k8_g27z0DjnP3bA

Щоб отримувати оплату за товар, послуги або виконання робіт, а також ведення фінансової звітності підприємцеві потрібен банківський рахунок. Тому перше, що робить новостворений ФОП - оформлює такий у банку, якому довіряє. 

Проте одного лише рахунку у банківській установі може виявитися недостатньо, щоб продавати товари та надавати послуги у сучасних умовах. Для прикладу, більшість клієнтів та покупців бажають розплачуватися карткою. Як надати їм таку можливість? 

Експерти Райффайзен Банку розповідають, що пропонують бізнесові відкрити рахунок для ФОП та заразом підключити необхідні програми, щоб отримувати платежі від клієнтів без обмежень, як офлайн, так і онлайн. Про що йдеться - дізнаєтеся зі статті.

Налаштовуємо еквайринг

Еквайринг - послуга від банку, що робить можливим приймання оплат від клієнтів у безготівковій формі за допомогою терміналу, а також легальними та зручними всі розрахунки карткою. Еквайринг від Райф-банку дозволяє приймати до оплати картки різних платіжних систем, серед яких найпопулярніші в Україні Visa та MasterCard, а також Maestro та American Express, емітовані в інших країнах. 

Банківські тарифи на еквайринг включають абонентську плату за кожну підключену точку, а також комісію за проведену транзакцію. Крім зручності та мінімізації обігу готівки, такий спосіб має інші переваги. Зокрема власникові бізнесу не потрібно хвилюватися за неправильне нарахування решти через людський фактор або отримання фальшивих купюр. І, як показує практика, клієнти охочіше витрачають більші суми саме під час оплати карткою.

Придбати POS-термінал з РРО та програмне забезпечення або орендувати його через банк - вирішує сам підприємець. 

Переваги POS-терміналу на Android, який пропонує в оренду бізнесові Райф-банк:

  • зручний сенсорний пристрій;

  • касовий апарат з фіскалізацією у хмарі та можливістю видрукувати чек;

  • система керування продажами та складом;

  • сканер штрих-кодів.

Прийом оплат через сайт

Налаштовують інтернет-еквайринг і для прийому платежів через сайт. Це актуально для інтернет-магазинів, платних сервісів, поштових операторів тощо. Так, Райф-банк, який надає своїм бізнес-клієнтам послуги еквайрингу допомагає інтегрувати сайт з платіжним шлюзом та надає іншу технічну підтримку. 

Після підʼєднання еквайрингу оплати на вашому сайті стають швидкими та безпечними. А після реєстрації у чат-боті Raiffeisen Business можна додатково налаштувати E-invoicing та створювати посилання або QR-код на електронний інвойс для оплати покупцем товарів карткою онлайн. За електронним рахунком роблять повернення коштів, як і за звичайною транзакцією.

Тож отримувати платежі карткою безпечно та законно легше, ніж здається. Налаштування еквайрингу та встановлення термінала з РРО не забере багато часу та не потребує серйозних капіталовкладень. Зручно, що такі послуги надає той самий банк, що обслуговує бізнес-рахунки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Raiffeisen #Райффайзен
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...