• Головна
  • Коли в Україні переходять на літній час та як адаптувати свій організм
10:31, 14 березня 2023 р.

Коли в Україні переходять на літній час та як адаптувати свій організм

Коли в Україні переходять на літній час та як адаптувати свій організм

Перехід на літній час в Україні зазвичай відбувається в останню неділю березня. 2023 року це буде 26 число. О 03:00 ночі годинники буде переведенно на 1 годину вперед, тобто на 04:00 ранку.

Про це повідомляє сайт 056.

Варто зазначити, що останніми роками в Україні активно обговорюється можливість відмовитися від переходу на літній та зимовий час та залишатися на постійному часі цілий рік. Поки що рішення з цього питання не прийняте, тому перехід на літній час відбудеться як і раніше.

Як організм перелаштовується на переведення годинника

Перехід на літній час може спричинити проблеми зі здоров'ям у деяких людей. Це пов'язано з тим, що зміна часу може порушити добовий біологічний ритм організму, що може спричинити порушення сну, травлення та інших важливих процесів.

Серед можливих проблем, які можуть виникнути під час переходу на літній час, можуть бути такі:

  • порушення добового ритму сну, що може спричинити стомлення, сонливість та інші проблеми зі сном;
  • порушення добового ритму травлення, що може призвести до проблем із травленням, включаючи запори, діарею та інші проблеми;
  • порушення добового ритму вироблення гормонів, що може призвести до зміни настрою, дратівливості та погіршення психологічного стану.

Однак, у більшості випадків організм людини може адаптуватися до зміни часу протягом кількох днів. Щоб полегшити перехід на літній час, важливо підтримувати здоровий режим дня, стежити за сном та харчуванням та намагатися звикнути до нового режиму поступово.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #перевод часов #переход на летнее время
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...