• Головна
  • Чи планують на Дніпропетровщині відкрити сезон полювання
15:30, 2 березня 2023 р.

Чи планують на Дніпропетровщині відкрити сезон полювання

Чи планують на Дніпропетровщині відкрити сезон полювання

Наразі сезон полювання в Дніпропетровській області закритий. За законодавством він розпочнеться з серпня. Проте у зв’язку з воєнним станом на Дніпропетровщині наразі діє розпорядження про заборону відвідування лісів. Це право є виключно у лісників.

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Наразі лісники відпрацьовують заходи щодо таксації, як необхідної норми для збереження наших лісів, а також їх флори та фауни.

"Усім, хто так сильно любить гострі відчуття від зброї в руках. Хто не може жити без полювання і чекати відкриття сезону не хоче. Хто отримує задоволення від впольованих тварин, маю пораду: записуйтеся до Стрілецьких батальйонів або до одного з 8 штурмових батальйонів «Гвардії Наступу»!

Зробити це можна заповнивши анкету кандидата на сайті storm.mvs.gov.ua, або в одному з ЦНАПів області, перелік яких зазначений на сайті. P.S Про відкриття сезону полювання просять 500 мисливців області. Це була б потужна та професійна підтримка «Гвардії Наступу»!", - написав Лисак.

Зазначимо, що минулого року, через те, що в Україні триває повномасштабна війна, мисливцям не дозволили брати до рук зброю, щоб застосовувати її проти птахів.

Наразі на території країни введено тимчасову заборону полювання на пернату дичину. Діятиме вона до завершення воєнного стану.

Фахівці зазначають, що якщо дозволити мисливцям полювати, то в лісах, на полях, біля озер чи інших водойм з’являться люди в камуфляжах з рушницею. Це може бути не тільки цивільний мисливець, а під цим прикриттям будь-хто, в тому числі й вороги-диверсанти. Саме тому не слід очікувати іншого рішення щодо полювання, а офіційно воно буде дозволено лише після закінчення війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...