• Головна
  • Українці придбали майже півмільйона військових облігацій в "Дії": в чому їх суть
11:00, 2 березня 2023 р.

Українці придбали майже півмільйона військових облігацій в "Дії": в чому їх суть

Українці придбали майже півмільйона військових облігацій в "Дії": в чому їх суть

В жовтні з’явилася можливість купувати військові облігації без комісій через «Дію». За цей час українці придбали понад 400 тисяч облігацій.

Про це повідомив віцепрем’єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в Telegram.

Облігації – це щось між донатами та депозитами. Адже коли ви їх купуєте, ви отримаєте свої кошти назад через певний період: три місяці, пів року, рік, півтора, і отримуєте за це від 11% до 16%.

Середня вартість військових облігацій, які емітує Міністерство фінансів, коливається у межах 900-1000 грн.

Якщо зараз придбати 10 облігацій з визначеною датою виплати вам треба буде сплатити 10 246 грн. За рік на картку повернеться 11 600 грн. Тобто ви отримаєте 13% від вкладеної суми, а саме 1 353,4 грн.

У чому краса – з цього доходу не доведеться сплачувати податки. Але найголовніше, що ваш внесок працюватиме на Збройні сили та деокупацію українських територій.

Адже, як правило, залучені через продаж облігацій кошти йдуть на підтримку економіки, на найнагальніші потреби. Для України сьогодні – це підтримка Збройних сил, зокрема, виплата грошового забезпечення військовим, підтримка медичної сфери.

"Сьогодні отримаєте виплату за облігацію Херсон. Не забудьте перевірити картку єПідтримка. Там побачите суму вкладу та відсоток.

Херсон вже вільний. Тому рекомендую реінвестувати кошти в деокупацію Криму, Донецька, Луганська, Маріуполя, Бердянська та Енергодара, придбавши нові облігації.

Кожна облігація — це зброя, техніка та інше обладнання, яке просто зараз необхідне нашим захисникам і захисницям. А також — потужна підтримка економіки держави", - написав Федоров.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...