• Головна
  • Компанія «Фармак» прозвітувала про суму сплачених податків та інвестицій у 2022 році
Новини компаній
13:00, 2 березня 2023 р.

Компанія «Фармак» прозвітувала про суму сплачених податків та інвестицій у 2022 році

Новини компаній

Найбільшим фармацевтичним підприємством України незмінно залишається компанія «Фармак». У 2022 році компанія сплатила до держбюджету понад 870 млн грн у вигляді податків та зборів, до того ж, робила це з випередженням встановлених термінів, щоб підтримувати економіку країни.

Незважаючи на те, що, будучи в околицях Києва, росіяни знищили склади компанії з усією готовою продукцією та первинним пакуванням, «Фармак» вирішив не зупиняти інвестиції в свої українські підприємства. У 2022 році «Фармак» інвестував у розвиток власних виробничих потужностей у Києві та Шостці Сумської області понад 725 млн грн.

Основним інвестиційним проєктом минулого року для підприємства став запуск нової дільниці із випуску ліків у небулах. Такі лікарські препарати особливо важливі для астматиків та алергіків. Загалом, у воєнних умовах з’явилися 16 нових продуктів компанії. Станом на сьогодні у портфелі лідера ринку більше 460 найменувань лікарських засобів.

Дільниця із випуску ліків у небулах на заводі «Фармак» у м. Київ

Також у 2022 році компанія інвестувала у нові сучасні бомбосховища та систему очищення стічних вод на підприємстві. За що, між іншого, була визнана кращим роботодавцем за версією Спілки Українських Підприємців та увійшла до ряду рейтингів компаній з кращими КСВ-програмами під час війни.

Хоча втрати від знищених ворогом складів сягнули 1,5 млрд грн, а це більше ніж чистий прибуток компанії у 2020 році, «Фармак» спрямував потужну фінансову підтримку на потреби Армії та населення. Сума благодійної допомоги наданої компанією у 2022 році становить 60 млн грн. Крім того, підприємству вдалося додатково залучити 75 млн грн благодійної допомоги від своїх іноземних партнерів.

Одна із партій автомобілів, які закуповує та передає військовим компанія «Фармак»

«Безумовно, 2022 рік був нелегким. Я не впевнений, що значна кількість інших країн світу витримала би таке випробуванням війною і змогла би утримувати економіку та функціонування бізнесів. Усвідомлення того, що на цій війні у кожного свій фронт, дуже об’єднало українців. Наш фармацевтичний фронт — випускати якісні ліки для населення та ЗСУ, надавати робочі місця та сплачувати податки. Тому працюємо, щоб наближати перемогу», — зазначає виконавчий директор компанії «Фармак» Володимир Костюк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...