• Головна
  • Привласнив 340 тис. грн донатів на ЗСУ: українського блогера викрили у шахрайстві
19:30, 23 лютого 2023 р.

Привласнив 340 тис. грн донатів на ЗСУ: українського блогера викрили у шахрайстві

Привласнив 340 тис. грн донатів на ЗСУ: українського блогера викрили у шахрайстві

В Києві 24-річний блогер отримав доступ до віртуального гаманця одного з популярних сайтів, створеного для збору коштів на потреби Збройних Сил України та заволодів близько 340 000 гривень, які надсилали громадяни з усього світу. Фігуранту загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі.

Про це повідомили Київська міська прокуратура і поліція Києва.

Співробітниками кримінальної поліції Подільського управління поліції викрито блогера у скоєнні 33 злочинних епізодів шахрайських дій. Підозрюваний розміщував власні відео розважального характеру, а також вів прямі трансляції на різних каналах та інтернет-платформах, за що глядачі сплачували кошти.

Правоохоронці встановили, що для того щоб у подальшому вивести гроші на власні рахунки, порушник користувався сайтом, який забирав певний відсоток від заробітку на потреби Збройних Сил України. Фігурант виявив вразливість програмного забезпечення вказаного сайту та, отримавши несанкціонований доступ до його віртуального гаманця, вивів звідти майже 340 000 гривень, які призначались на потреби військових.

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури слідчі повідомили чоловіку про підозру за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Досудове розслідування триває.

Привласнив 340 тис. грн донатів на ЗСУ: українського блогера викрили у шахрайстві, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...