• Головна
  • В Україні запрацював штучний інтелект ChatGPT
18:00, 18 лютого 2023 р.

В Україні запрацював штучний інтелект ChatGPT

В Україні запрацював штучний інтелект ChatGPT

Україну вилучили з переліку країн, в яких заблокований доступ до штучного інтелекту ChatGPT. З його допомогою хакери пишуть віруси, студенти — курсові, менеджери оптимізують свою роботу, а господині шукають "рецепти ідеальних млинців".

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Він сказав, що робота над цим рішенням йшла довго.

"Нарешті нам вдалося виправити несправедливість. Україну вилучили зі списку країн, у яких заблоковано ChatGPT", - написав міністр.

Він додав, що програма не працюватиме лише на тимчасово окупованих росією територіях. Це необхідно, щоб вороги не використовували її для антиукраїнської пропаганди. Адже ChatGPT добре володіє українською, на відміну від росіян.

ChatGPT — це нейромережа, що навчається та обробляє величезні масиви інформації, а потім видає відповіді на запити користувачів. Крім того, чат-боту можна й потрібно ставити уточнювальні запитання, тоді він зможе відповідати докладніше і, до того ж, самонавчатиметься за рахунок спілкування з вами.

Продукт працює з урахуванням штучного інтелекту. Пів року тому його представила широкому загалу компанія OpenAI. ChatGPT моментально став настільки популярним (зареєстровано 100 млн користувачів), що його впровадила у свій пошуковик Bing компанія Microsoft, яка інвестувала понад $10 млрд у розробки OpenAI. Це змусило Google напружитися, в повному розумінні цього слова, і представити чат-бота Bard, який зганьбив своїх творців прямо на презентації, і Google відразу втратила $100 млрд в ціні своїх акцій. Тепер аналітики прогнозує, що браузер EDGE від Microsoft зі вбудованою пошуковою системою Bing на основі ChatGPT нарешті скине з п'єдесталу пошуковик від Google.

Чат-ботом від OpenAI може користуватися абсолютно безплатно будь-який житель планети, окрім країн, на які накладені міжнародні санкції. Наприклад, ChatGPT недоступний в росії, Китаї, Північній Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #ChatGPT
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...