• Головна
  • рф могла знайти спосіб швидко накопичувати ресурси для нових атак
17:30, 16 лютого 2023 р.

рф могла знайти спосіб швидко накопичувати ресурси для нових атак

рф могла знайти спосіб швидко накопичувати ресурси для нових атак

росія повертає накопичувальний потенціал боєприпасів на осінні показники 2022 року та адаптовується, щоб підвищити ефективність атак.

Про це повідомив військовий експерт Олександр Коваленко.

Він нагадав, що загалом під час нічної атаки по Україні було випущено 32 ракети: Х-101/Х-555 – 12 од.; "калібр" – 8 од.; Х-22 – 12 од.; Х-59 – 2 од. З них сили ППО збили 16 ракет.

У контексті цієї інформації експерт зробив кілька висновків.

"Наявність ракет Х-22 у великій кількості, які не були використані 10 лютого, говорить про те, що росіяни їх можуть накопичувати окремою партією. Тобто, будучи тим елементом, який ППО України наразі практично не може перехопити, їх можна вивести в окрему категорію ударів", – сказав він.

Коваленко вважає, що росія, повернула накопичувальний потенціал боєприпасів на осінні показники 2022 року. Це може бути пов’язано з налагодженням поставок контрабандних елементів для виробництва.

А застосування куль із кутовими відбивачами може бути частиною адаптації росіян з метою підвищення ефективності своїх ударів. Адже за рахунок цих об’єктів, вони не тільки відволікали нашу ППО, а й розкривали її місцезнаходження.

"Не здивуюся, якщо в рамках нальотів дронів-камікадзе дані кулі так само будуть застосовуватися для підвищення ефективності нальоту, за допомогою відволікання на себе уваги засобів ППО. Тобто, сьогоднішній удар був більше експериментальним, ніж пересічним", – додав фахівець.

Він зазначив, що українські сили ППО пристосуються і до цих нових хитрощів ворога, зроблять відповідні висновки та покращать показники як реагування, так і протидії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...