• Головна
  • Затопить будь-якої миті: які країни опиняться під водою через танення льодовиків
14:30, 13 лютого 2023 р.

Затопить будь-якої миті: які країни опиняться під водою через танення льодовиків

Затопить будь-якої миті: які країни опиняться під водою через танення льодовиків

Дослідження, проведене вченими з США і Великобританії, виявляє, що швидкість танення антарктичних пластів льоду прискорилася втричі за останні п'ять років. Зупинити це вже практично неможливо, і до кінця століття низка територій опиняться під водою. Зокрема, вода частково затопить такі країни, як Перу, Пакистан, Індія та Китай.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Science Alert.

За розрахунками британських вчених, розтане близько половини крижаних брил із 215 тис. існуючих. В перспективі цей процес стане катастрофою, як глобального масштабу, так і особистого характеру для мільйонів людей.

У Пакистані в безпосередній близькості від льодовикового озера, яке може вибухнути, мешкають трохи більше ніж 2 мільйони людей, у Китаї - майже вдвічі більше. Перу посідає в цьому рейтингу небезпеки третє місце, а Індія розташувалася на четвертому.

Загалом, під загрозою перебуває близько 15 млн осіб, оскільки вони живуть нижче за течією від величезного льодовикового озера, яке може не витримати високих температур.

У Британії вважають, що затоплення може відбутися будь-якої миті. Тому влада цих країн і саме населення мають знати про загрозу, що насувається. Вони наголошують, що прориви льодовикових озер здатні спричиняти масштабні повені, а шлях руйнування може розтягнутися на понад 100 кілометрів.

Затопить будь-якої миті: які країни опиняться під водою через танення льодовиків, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...