• Головна
  • В Україні діють повістки нового зразка: чим відрізняються від попередніх
11:30, 30 січня 2023 р.

В Україні діють повістки нового зразка: чим відрізняються від попередніх

В Україні діють повістки нового зразка: чим відрізняються від попередніх

Від початку широкомасштабного вторгнення в Україні розпочалася загальна мобілізація, яка відбувається у декілька етапів. Наразі в країні почали видавати повістки нового зразка, які від попередніх - відрізняються кількома пунктами.

Про це повідомив начальник Тернопільського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Ігор Гусєв в сюжеті "Тернопіль 1", передає редакція.

Ігор Гусєв розповів основні відмінності від старого зразка. Відтепер замість військових комісаріатів там зазначено територіальні центри. Друга відмінність, збільшилась кількість документів, які необхідно принести в центр комплектування для уточнення своїх даних. До паспорта, військового квитка й прописного потрібно ще додати ідентифікаційний номер.

В Україні діють повістки нового зразка: чим відрізняються від попередніх, фото-1

Також у повістці нового зразка є пункт, у якому йдеться, що військовозобов’язаний нестиме відповідальність, якщо не з’явиться у пункт без поважної причини.

"В минулому формулюванні було чітко вказано, що якщо людина не прибуде, то буде підлягати адміністративному покаранню. Це юридично неправильно, тому що є різні обставини. Бувають певні причини, зокрема і визначені законодавством через які людина може не прибути в територіальний центр", – пояснив Гусєв.

Втім, повістки із проханням з'явитися у військові центри залишились без змін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...