• Головна
  • кремль використовує міжнародний спорт: чому участь росіян і білорусів у Олімпіаді – неприпустима
18:00, 28 січня 2023 р.

кремль використовує міжнародний спорт: чому участь росіян і білорусів у Олімпіаді – неприпустима

кремль використовує міжнародний спорт: чому участь росіян і білорусів у Олімпіаді – неприпустима

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) збирається допустити російських і білоруських спортсменів до участі в змаганнях, що проводяться в Азії. Після цих змагань їм відкритті двері до Олімпіади в Парижі, хоч і під нейтральним прапором. Про це ідеться в офіційній заяві МОК за результатами засідання Виконавчої ради цієї організації, що відбулося 25 січня. Документ оприлюднений на сайті МОК. 

Чому участь росіян і білорусів у Олімпіаді – неприпустима  та що у разі його ухвалення робитиме Україна розкаже редакція. 

Доки рф за підтримки білорусі веде війну проти України, присутність спортсменів з цих країн на міжнародних змаганнях сприймається як заохочення агресії.

У разі наполягання МОК на участі рф та білорусі, Україна бойкотуватиме Олімпіаду.

Міністр молоді і спорту, президент НОК України Вадим Гутцайт заявив, що наша країна може бойкотувати Олімпійські ігри-2024 в Парижі, якщо до змагань допустять спортсменів з росії та білорусі.

Крім того, президент України Володимир Зеленський розкритикував очільника МОК через його заяву про можливість повернення спортсменів країн-агресорок на міжнародну арену.

Функціонери МОК мають обрати, кого бажають бачити на змаганнях: спортсменів з країни, яка захищається від агресії, або тих, які представляють агресивні диктаторські режими.

«Нейтральний прапор» і невикористання державної символіки для російських та білоруських спортсменів – недостатня санкція. 

кремль використовує міжнародний спорт у своїх брудних політичних цілях. Обмеження на використання державної символіки спортсменами ніяк не стримає цього.

Лише припинення агресії та спокута за всі вчинені злочини може бути підставою для повернення рф до спільноти цивілізованих країн.

Міжнародний олімпійський комітет в своїй заяві з одного боку констатує незмінність запроваджених проти спортсменів із росії і білорусі санкцій. Зокрема:

  • жодних міжнародних спортивних подій, організованих або підтриманих міжнародними федераціями чи МОК у росії чи білорусі,
  • жодних прапорів, гімнів, кольорів чи будь-яких інших символів цих країн не буде показано на будь-якому спортивному заході чи зустрічі,
  • жоден російський чи білоруський урядовець чи державний чиновник не повинен бути запрошений або акредитований на будь-який міжнародний спортивний захід чи зустріч.

У Міжнародному олімпійському комітеті учергове висловили солідарність з українськими спортсменами і українською олімпійською спільнотою.

Однак ключове "але" криється у наступних пунктах заяви.

Чиновники МОК дипломатично закликають "поважати права всіх спортсменів на поводження без будь-якої дискримінації відповідно до Олімпійської хартії" і констатують, що "уряди не повинні вирішувати, які спортсмени можуть брати участь у яких змаганнях, а які ні".

А ось і головна теза заяви, яка в подальшому цілком може стати для росіян і білорусів ключем допуску на міжнародні спортивні змагання: "Жоден спортсмен не повинен бути позбавлений права брати участь у змаганнях лише через його паспорт".

Вже менше місяця залишилося до дати, яка змінила життя кожного українця. Якщо до 24 лютого у когось ще могли бути сумніви щодо росіян, то після широкомасштабного вторгнення міф про "хороших рускіх" зник. Хороші рашисти для нас лише у смітєвому пакеті. Підтримка зі всього світу для України добре, але в той же час відбуваються такі підступні рішення. В Україні вже знають, що сфер поза політикою не існує, тепер це має зрозуміти світова спільнота. Краще зрозуміти зараз і тоді не доведеться прокидатися під звуки ракетних ударів у себе в місті. 

Після таких заяв і аргументації в данному випадку з відсилом до Олімпійської хартії виникає розходження з запровадженими санкціями. Саме останніми можна допомогти нашим військовим на полі бою. Також цікаво виходить. Проти рашистів, які щодня тероризують і вбивають в Україні мирне населення не можна порушувати міжнародні норми? Вони якось на них не звертають уваги і постійно порушують в Україні. Так може настав час начхати на них? Навіть якщо спортсмени і не під флагом країни-агресора, то взагалі, яке право вони мають надалі виходити на змагання. Ті, хто це робить підтримують терор проти України. Всі незгодні з війною виїхала, або зазнали репресій з боку влади. Дивно, що цього не помічає європейська спільнота. Головне вона не помічає, що "руській мір" підкрадається в до них. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#військовий стан #Дніпро #Україна #056 #СТОЇМО #ЗупинимоОкупантів #Мелітополь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...