• Головна
  • ТРЦ «Караван» у Дніпрі виставили на продаж
14:15, 20 січня 2023 р.

ТРЦ «Караван» у Дніпрі виставили на продаж

ТРЦ «Караван» у Дніпрі виставили на продаж

Фонд гарантування вкладів виставив на аукціон кредитну угоду, заставою якої є торговельно-розважальний центр «Караван». У заставі перед банком також є договори оренди, за яким фірма-боржник отримувала прибутки.

Про це повідомляє сайт 056 з посиланням на Інформатор.

Інформацію оприлюднила прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Стартова ціна лоту - від 555 млн 684 тис. 40,44 грн. Аукціон з визначення переможця відбудеться 30 січня 2023 року.

Ще в 2013 році у «Сбєрбанку росії» (пізніше його перейменували на «МР Банк») бізнесмени взяли кредит (оформлено на фірму з Києва). Як заставу залишили ТРЦ «Караван» у Дніпрі та права на отримання прибутку за 175 договорами оренди. Потім банк був виведений з ринку та націоналізований у 2022 році. Це сталося через те, що він належав російській державній корпорації.

На листопад 2022 року заборгованість за кредитом за цим договором складала разом з відсотками 14 млн 720 тис. грн 904,60 доларів США (555 млн. 684 тис. 40,46 грн.). У грудні було розпочато праворуч про банкрутство київської фірми, яка брала кредит.

Подати заявку на участь в аукціоні можна за посиланням до 29 січня. Для участі у торгах потрібно буде обов'язково внести 10% від вартості активу, а саме 55 млн. 568 тис. грн. 404,04 грн. При цьому сам ТРЦ "Караван" оцінюється в 1 млрд 512 млн 637 тис. 789 грн.

Що продаж цього активу не означає фактичний продаж ТРЦ «Караван», а лише є правом вимоги коштів до нинішніх власників майна. У найгіршому та малоймовірному випадку покупець майна зможе через суд стягнути на свою користь ТРЦ «Караван» та пізніше продати.

Зазначимо, що на початку війни мешканці міста зверталися до Бориса Філатова, щоб заборонити роботу супермаркету «Ашан». Річ в тому, що французькі власники мережі супермаркетів «Ашан» відмовилися йти з російського ринку. При цьому українська мережа підтримує військових, поліціянтів, рятівників та переселенців.

Площа ТРЦ – майже 100 тис. кв. м. Він має понад 200 магазинів, зокрема одягу та взуття, продуктовий гіпермаркет «Ашан», найбільший у місті кінотеатр «Мультиплекс», льодову ковзанку, фудкорт та розважальний комплекс для дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#056 #Дніпро #новини Дніпро #новини Україна #сайт Україна #сайт Дніпро #новости Днепр #новости Украина #Караван Днепр
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...